EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pistache Mixstore failliet

Zwolle – Het alternatieve woonwarenhuis Pistache, gevestigd op het Eiland is failliet. Het faillissement is dinsdag door de rechtbank Overijssel uitgesproken. De rechter heeft mr. H.G. Pomper van Nijsingh Advocaten uit Zwolle aangesteld als curator.

De winkel van eigenaar Hylke Thiry is al een paar jaar gevestigd in winkelgebied ’t Eiland. In eerste instantie in het voormalige pand van Waanders en sinds 2 jaar in de vroegere vestiging van witgoedconcern It’s.

Dinsdag, op de dag van het faillissement kwam eigenaar Hylke Thiry met een persbericht waarin werd gesproken van een verhuizing naar de Weeshuyspassage : “Pistache verhuist op korte termijn naar het pand van voormalig Miss Etam in de Weeshuispassage. De nieuw te openen winkel krijgt een uitgebreider concept dan de huidige winkel op het Eiland. Veel trendy en duurzame merken verhuizen mee en er komt een aanvulling met duurzame woonproducten. Ook worden een aantal nieuwe en spraakmakende merken toegevoegd aan de collectie. De koffiecorner blijft. Het aantal succesvolle workshops wordt uitgebreid.“.

In hetzelfde persbericht werd als reden van de verhuizing aangevoerd dat de eigenaren niet meer uit de voeten konden in het voormalige It’s pand. De benedenverdieping was te klein om het hele concept te laten zien. De bovenverdieping was totaal uit het zicht van het winkelende publiek.

Ook waren de eigenaren van Pistache niet te spreken over de vastgoedeigenaar. “Vanwege lekkage in de onderliggende parkeergarage zijn onze mogelijkheden hier ingeperkt. Leegstand en de verborgen leegstand op t Eiland wordt ook niet opgelost, de vastgoedeigenaar blijkt niet bereid mee te werken aan een structurele oplossing.“.

Of er sprake is van een doorstart is op dit moment onduidelijk.

Eigenaar Thiry verklaart donderdagmiddag telefonisch “de zaken zitten toch iets anders inelkaar. Maar ik wil op dit moment geen commentaar geven. ” Thiry verwacht volgende week meer informatie te kunnen verstrekken.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button