EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pioniers starten met een Zwolse proeftuin

Zwolle – Pionieren op een stuk onontgonnen terrein aan de Willemsvaart 21, dat gaan de winnaars van het cadeau van VanWonen aan de stad Zwolle doen. Creativiteit, innovativiteit en circulariteit komen samen op een plek die voor en door Zwollenaren wordt.

Op 21 maart gaf VanWonen vanwege het éénjarig bestaan een cadeau aan Zwolle: de tijdelijke invulling van een terrein achter de Willemsvaart 21. Tal van aansprekende ideeën en initiatieven zijn ingediend.

Zwolse proeftuin

De keuze is gevallen op het volgende concept: een Zwolse proeftuin voor verbinding, ontmoeting en experiment. Een plek waar creativiteit, innovativiteit en circulariteit een plek krijgen. Door en voor Zwollenaren. Twee inzendingen, kunstenaarscollectief ZwolLab en de Groene Welle, gaan als pioniers hier samen mee aan de slag.

Mooie combinatie

“De concepten van de Groene Welle en ZwolLab passen beide bij de benoemde thema’s in onze uitvraag. Onbewust sloten hun ideeën al goed op elkaar aan, dus daarom verwachten we dat het een mooie combinatie is. Als je de plannen leest, zie je het al helemaal voor je. Ze gaan er samen met anderen echt een mooie plek van maken waar van alles te beleven is”, vertelt Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen.

Verbinden

“Er kunnen nog meer ingediende initiatieven aanhaken. “Beide pioniers geven aan dat ze hun plan samen met de stad tot een succes willen maken en dat er alle ruimte is voor andere initiatieven. In verbinding, dat is precies waar wij als VanWonen ook voor staan. Daarom komt er een vervolgproces waarin we samen met de pioniers en de andere geselecteerden gaan kijken hoe we de verschillende ideeën kunnen vervlechten.”

VanWonenID op de Provada

Woensdagmiddag 6 juni vertellen de pioniers op vastgoedbeurs Provada in de VanWonen stand – hal 10 stand 27 – meer over hun ideeën. Samen met VanWonenID maken zij de eerste schetsen. Conceptontwikkelaar en architect Jan van Gils: “VanWonenID is de plek waar onze concepten worden ontwikkeld. ID staat voor inventieve ideeën met gevoel voor identiteit. Voor ons begint gebiedsontwikkeling met aandacht voor een plek. We stellen ons voor welke verhalen er verteld kunnen gaan worden. Met onze stedenbouwkundige en architectonische kennis, zien we kansen en mogelijkheden om iets bijzonders toe te voegen. Altijd in relatie tot de stad en haar omgeving. We gaan op zoek naar het DNA van een gebied, leggen de geschiedenis bloot, herstellen oude allure of voegen nieuwe toe aan een plan. Zo maken we het verschil in gesprek met onze klanten, stakeholders en bewoners. En ontwikkelen we gebieden die generaties van betekenis blijven.”

Over VanWonen

VanWonen is dé ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Bij VanWonen staan klanten en de reis die zij afleggen bij het ontwikkelen, kopen, bouwen en huren van een woning centraal. Onze aanpak is gebouwd op aandacht. VanWonen is een onderscheidende speler op de markt. Zij willen woningen en leefomgevingen creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Naast de activiteiten op de koopmarkt ontwikkelen en verhuren zij ook huurwoningen. Dat doen ze vanuit een eigen Woningfonds. Ze spelen hiermee in op de groeiende behoefte in Nederland naar (middeldure) huurwoningen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button