LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bij -10 graden Celsius overnachten in IJshotel van Grand Hotel Wientjes Zwolle

Zwolle – Het enige ijshotel van Nederland staat dit jaar in Zwolle. Het IJshotel wordt geëxploiteerd door Grand Hotel Wientjes het oudste en bekendste hotel van Zwolle. De gasten overnachten bij een temperatuur van – 10 graden Celsius. Het hotel is gesitueerd bij het grootste IJsbeelden Festival van Nederland wat van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018 neerstrijkt bij de IJsselhallen in Zwolle

Slaapkamer van Scrooge ’s nachts hotel

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar is: “Wereldberoemde verhalen”. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.500 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het “verhalen-thema” in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Een van de verhalen die uitgebeeld wordt is het beroemde en veel verfilmde verhaal; A Christmas Carol. Grand Hotel Wientjes heeft de hand weten te leggen op de slaapkamer van Scrooge. Overdag woont Scrooge daar zelf maar in de nachtelijke uren wordt de slaapkamer verhuurd (op aanvraag, telefonisch via Grand Hotel Wientjes).

Slaapzakken en dekbedden

Dit arrangement is vooral bedoeld voor avontuurlijke gasten die de kou niet schuwen en deze “once in a lifetime experience” willen meemaken. Slaapzakken en dekbedden zorgen ervoor dat de kou van – 10 graden Celsius getrotseerd kan worden. Mocht de slaap uiteindelijk toch niet gevat worden dan bestaat er de mogelijkheid om de nacht in Grand Hotel Wientjes af te maken. Het arrangement bestaat uit een overnachting in de Scrooge kamer op het IJsbeelden Festival, aperitief en viergangendiner in stijl van A Christmas Carol in het restaurant van Grand Hotel Wientjes, taxivervoer, Jägermeister, Het Bilderberg Ontbijt en een warm afscheidscadeau.

ICE-BREAK

Het speciale ICE-BREAK arrangement kan tevens in een warme variant gereserveerd worden via de website van Bilderberg Grand Hotel Wientjes www.bilderberg.nl/icebreak

Grand Hotel Wientjes is een begrip in Zwolle en omstreken. Dankzij de centrale ligging en de persoonlijke aandacht van de medewerkers is Wientjes niet alleen een intiem en klassiek hotel om te verblijven tijdens een vakantie of weekendtrip. Het speelt sinds jaar en dag een centrale rol als lokale ontmoetingsplek in het historische Zwolle wat het authentieke karakter van Wientjes onderstreept.

Icebreak

Gerelateerde artikelen

Back to top button