112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle-Zuid

Piet Kooistra neemt na 30 jaar afscheid van politie Zwolle

Zwolle – “Ooit begonnen als diender in Amersfoort maar beroemd en berucht geworden in Zwolle. Waar Piet Kooistra kwam werd de boel letterlijk en figuurlijk op stelten gezet. Zwolle zal hem moeten missen.” Mooie woorden voor de oud-politieman Kooistra tijdens zijn afscheidsreceptie woensdagmiddag in Zwolle-Zuid. Na 30 dienstjaren mag hij nu van zijn pensioen gaan genieten.

De week begon goed voor Kooistra. Maandagochtend in alle vroegte kwam er een colonne dienstwagens en politiemotoren de straat in gereden. Even later werd de bijna afzwaaiende politieman van zijn bed gelicht om later geëerd te worden met een rondvlucht in een politiehelikopter.

Video © familie Kooistra

Woensdagmiddag werd er officieel afscheid genomen. Ook dit keer werden Piet en zijn familie opgehaald vanuit huis. Onder politiemotor begeleiding ging het met gillende sirenes door de straten van Zwolle-Zuid.  Piet werd afgezet voor Grand Café Zuijdt aan de Ministerlaan waar het afscheidsfeest gehouden werd. Ruim 150 mensen waren aanwezig waaronder de politiecommissaris. Hij bedankte Kooistra voor zijn loyale inzet.

Kooistra was een politieman van de oude stempel. Hij noemt het zelf de mentaliteit van vroeger toepassen in het hedendaagse politiewerk. In Zwolle-Zuid kennen velen hem omdat hij op deze wijze regelmatig de orde herstelde bij het voormalige partycentrum De Bierton aan de Schellerbergweg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button