Voorpagina

PGVZ neemt medewerkers en cliënten TSN over in Zwolle

Zwolle – De ruim 140 medewerkers van TSN worden in Zwolle overgenomen door PGVZ. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na het beoordelen van de aanbiedingen van 10 zorgpartijen.

PGVZ komt in haar voorstel tegemoet aan alle voorwaarden die het college op voorhand stelde: behoud van werkgelegenheid, behoud van de huidige koppels tussen medewerker en cliënt en het behoud van salaris en arbeidsverleden.

De komende weken worden alle cliënt- en medewerkergevens door de bewindvoerders van TSN aan PGVZ overgedragen, zodat er voor zowel de medewerkers als cliënten zekerheid en duidelijkheid is.

PGVZ uit Kampen

PGVZ is een organisatie uit Kampen. Ze werken met kleine teams zodat de hulpvrager niet steeds andere gezichten over de vloer krijgt. PGVZ biedt naast hulp in de huishouding ook andere diensten aan zoals thuiszorg en specialistische ambulante begeleiding. De overname van de TSN medewerkers en klanten betreft alleen de hulp in de huishouding.

Platte organisatie

Op hun website spreekt PGVZ van een platte organisatie ‘Een compact management stuurt een brede basis van verzorgers aan, die met een grote mate van zelfstandigheid werken. Dat scheelt flink in de kosten. Wij bieden meer zorg voor hetzelfde geld. Daarbij komt dat de verzorgers veel vrijheid hebben om in overleg met u uw behoefte in te vullen, en dat meteen neer kunnen leggen bij degenen die dat mogelijk moeten maken. De lijnen zijn kort, de kosten laag, de service hoog.’

Aanbod Buurtzorg afgewezen

In het najaar 2015 werd aan TSN Thuiszorg surseance van betaling verleend. TSN is in Zwolle gecontracteerd voor het uitvoeren van de ‘diensten in en aan huis’, bestaande uit ongeveer 775 cliënten en 143 medewerkers. Sindsdien zijn de bewindvoerders op zoek naar een overnamekandidaat. De gemeente Zwolle wees eerder het landelijke aanbod van Buurtzorg af omdat zij er vertrouwen in had dat er onder de huidige aanbieders een geschikte overname kandidaat zou zijn. Met PGVZ is deze gevonden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button