Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Peuters in Aa-landen telen eigen groente

Zwolle – Wethouder Michiel van Willigen gaf donderdag het startschot voor het project Smakelijke Moestuinen. Hij deed dit samen met de peuters van kinderopvang De Wilgenburg aan de Waallaan in de Aa-landen. Hiermee kunnen ook de allerkleinsten in Zwolle aan de slag in een moestuin.

De GGD IJsselland en Zwolle Gezonde Stad hebben de handen ineen geslagen om gezond eten voor kinderen op de peuteropvang te stimuleren. Kinderopvang De Wilgenburg en drie andere locaties van kinderopvangorganisatie Prokino krijgen voor de komende drie jaar een moestuin. Zo wil men jonge kinderen en hun ouders bewust maken het belang van gezonde voeding voor jonge kinderen.

tekst gaat verder onder de foto

Dankzij de Smakelijke Moestuinen leren peuters groenten kennen. Hoe het groeit, hoe het ruikt, hoe de verschillende groenten eruit zien en vooral hoe ze smaken. Het programma leert kinderen op een speelse manier dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen en dat het lekker en gezond is.

De ervaringen van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in gemeenten die al langer met de moestuinen werken zijn positief. Uit de evaluaties blijkt dat deelnemende kinderen op de lange termijn meer groente eten dan kinderen die niet meedoen. Ouders merken dat kinderen thuis ook minder weerstand bieden tegen het eten van groente.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button