KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkeer

Petitie tegen verdwijnen parkeerplaatsen in Binnenstad

Massaal protest van binnenstadbewoners

Zwolle – De Initiatiefgroep Behoud Vergunninghoudersparkeerplaatsen Binnenstad bood afgelopen dinsdag tijdens de raad een petitie met ruim 600 handtekeningen aan. Deze is gekant tegen het verdwijnen van parkeerplekken uit de binnenstad. Ze zijn door Floris Strumphler onder luid applaus van aanwezige binnenstadbewoners aangeboden aan burgemeester Snijders.

Vele binnenstadbewoners waren aanwezig tijdens deze overhandiging. Het gemeentebestuur stuurt aan op het volledig autoloos maken van de binnenstad. Maar dit roept heel veel protest op van binnenstadbewoners.

Namens de Initiatiefgroep sprak Floris Strumphler de raad toe. Hij hield een pleidooi om meer rekening te houden met de belangen van binnenstadbewoners en hun wens van behoud van parkeerplaatsen. De alternatieven die de gemeente voor ogen heeft – parkeervoorzieningen rondom de binnenstad – wees hij van de hand. Het ontbreekt momenteel aan goede alternatieven, de sociale veiligheid is in het geding, te lange afstanden en in heel veel straten zijn er geen conflicten met horeca, retail, fietsers of smalle straten.

Ook binnenstadbewoners hebben niet voor niks een auto. Zij hebben ook behoefte aan gemak, comfort, maar zelfs soms noodzaak om de auto dichtbij te hebben. De heer Strumphler liet weten dat tal van belangen heel goed zijn te verenigen met die van binnenstadbewoners in plaats van de huidige zwart-witbenadering parkeerplaatsen uit de stad.

De heer Strumphler liet weten dat de knelpunten in de stad oplosbaar zijn. ‘Maak gebruik van de denkkracht van de ervaringen van binnenstadbewoners en kijk ook naar andere steden’. Hij wees daarbij op Amersfoort met digitale kentekenherkenning. Vanuit de politiek werden er direct tal van vragen gesteld.

Burgemeester Snijders nam de petitie met handtekeningen in ontvangst en liet weten dat er vanuit de raad en het college een vervolg komt richting Initiatiefgroep Behoud Vergunninghoudersplaatsen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button