Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Peter van der Molen van de wandelvereniging geridderd

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders van Zwolle reikte woensdagavond de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan Zwollenaar Peter van der Molen. Dat gebeurde tijdens een bestuursvergadering van de Zwolse Wandel Vereniging in het Wandelhonk in de Kamperpoort in Zwolle.

Peter van der Molen is een bevlogen verenigingsman die naam heeft gemaakt binnen de lokale, regionale en landelijke wandelsport. Op vrijwillige basis maakt hij zich al ruim 25 jaar hard voor deze sport.

Wandelvereniging Wipstrikkerkwartier

Sinds 1994 is hij een van de drijvende krachten achter wandelsportvereniging Wipstrikkwartier waarvan hij sinds 2006 voorzitter is. De vereniging groeide onder zijn bezielende leiding uit tot een vitale en toonaangevende organisatie. Ook is hij actief betrokken bij de Zwolse Avondvierdaagse. Met bijna 9.000 deelnemers, waaronder vooral basisschoolleerlingen, de grootste in ons land. Ook bij andere wandelevenementen in de stad is hij betrokken.

KWBN

Daarnaast is hij grondlegger van de Falcon Walk. De wandeling werd mede door hem opgenomen in het kennismakingsprogramma van de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) is hij een bevlogen bestuurder. Zo was hij jarenlang voorzitter van de regio Overijssel-Flevoland. Tot op heden is hij betrokken als accountmanager en adviseur.

Bonbonnerie Borrel

In zijn loopbaan sloeg Peter van der Molen eind 2013 een andere weg in. Na 25 jaar bij Defensie nam hij – van huis uit patissier – Bonbonnerie Borrel over en maakte zo zijn droom waar. In relatief korte tijd wist hij van de chocolaterie een moderne en succesvolle onderneming te maken die in Zwolle en de regio bekend staat om zijn exclusieve chocoladeproducten. Recent verhuisde de Bonbonnerie naar een nieuwe locatie in de Diezerstraat.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button