Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Peter Snijders krijgt eerste exemplaar Historisch Tijdschrift over Zwolse burgemeesters

Zwolle – Hoe is de stad Zwolle de afgelopen decennia bestuurd door de verschillende burgemeesters en welke beslissingen zijn er genomen? Daarover gaat de allernieuwste uitgave van het Zwols Historisch Tijdschrift van de gelijknamige vereniging. Burgemeester Snijders mocht het eerste exemplaar vrijdagochtend in ontvangst nemen op het stadhuis in Zwolle.

“Je ziet de ontwikkeling van de stad met de hele mooie artikelen en de mooie foto’s die erbij staan”, zegt burgemeester Snijders over het tijdschrift. “Ik ben natuurlijk benieuwd naar welke burgemeester wat gedaan heeft.” Ook valt Snijders de discussie over de oude panden op: “Ga je die nu wel of niet slopen. Daar heeft een enkele burgemeester zich ook mee bezig gehouden. Gelukkig is er heel veel behouden gebleven”.

Interview met burgemeester Peter Snijders

Foto © Matthijs van Os

Vaak probeert het tijdschrift aan te sluiten bij de actualiteit. “Deze zomer hebben we een special uitgebracht over 200 jaar Willemsvaart. Nu was bijvoorbeeld de burgemeesterswissel aanleiding voor de nieuwe editie”, zo vertelt Annet Bootsma van de Zwolse Historische Verenging tijdens de uitrijking.

Interview met Annet Bootsma van het Zwols Historisch Tijdschrift

Foto © Matthijs van Os

 

De Zwolse Historische Vereniging (ZHV) is in 1983 opgericht met het doel om de uitbreiding en verspreiding van de kennis omtrent de geschiedenis van Zwolle te bevorderen. Een van de belangrijkste activiteiten daarbij is de uitgave van het Zwols Historisch Tijdschrift, dat vier keer per jaar verschijnt. Verder worden lezingen en excursies georganiseerd en wordt jaarlijks de Zwolse Historische Quiz gehouden.

Iedereen die ook graag een exemplaar wil hebben kan terecht bij de boekhandels in Zwolle.

Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van OsGa

Gerelateerde artikelen

Back to top button