Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Peter Snijders geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Zwolle

Foto's © Henrico van der Dussen

Zwolle – Peter Snijders is maandagavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Zwolle. Hij volgt Henk Jan Meijer op. De plechtigheid vond plaats in raadszaal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein in Zwolle.

De nieuwe burgemeester kwam vergezeld van de voltallige gemeenteraad en het college maandagavond aanlopen vanaf de Diezerstraat in Zwolle. Even daarvoor had het gezelschap een kennismaking gehad met Snijders in Brasserie ‘Het Vliegerhuys’ in de Nieuwstraat.

Snijders werd tijdens de wandeling vergezeld door de klokken van de Peperbus die hiervoor speciaal door het Michaelsgilde werden geluid. De wandeling eindigde bij het stadhuis waar de nieuwe burgemeester op het bordes werd ontvangen door Commissaris van de Koning Andries Heidema.

Na een warm welkom door het kinderkoor van Basisschool de Octopus met het lied ‘Pi pa pi Pa Peter Peperbus’ ging het richting een bomvolle raadzaal. Na enkele toespraken volgde de aflegging van de eed door de nieuwe burgemeester. Commissaris van de Koning Andries Heidema nam de eed af. Daarna kreeg Peter Snijders officieel de ambtsketen van Zwolle omgehangen door locoburgemeester René de Heer. Ook kreeg de nieuwe burgemeester namens de gemeenteraad een DutchFiets aangeboden. Een goed gebruik binnen Zwolle om als burgemeester en wethouders op de fiets te stappen.

Ik wil aanspreekbaar zijn, benaderbaar zijn vanuit een oprechte belangstelling. Die intentie spreek ik uit en daar mogen jullie me aan houden. Ik heb er zin in. Samen aan de slag! Peter Snijders, burgemeester van Zwolle

Snijders spreekt tijdens zijn installatietoespraak over Zwolle als een ongelofelijk warm bad. Hij is blij eindelijk aan de slag te mogen gaan nadat hij twee en een halve maand geleden door de raad was voorgedragen. “Ik houd van de Zwolse festivals en de sportevenementen. U zult me straks zien lopen door de stad, winkelen en fietsen en niet alleen in het pak. Ik ga graag op bezoek bij de huwelijksjubilarissen. Bij de bedrijven en de verenigingen, ik knip lintjes door en ik zal toespraken houden. In slechte tijden zal ik naast jullie staan en in goede tijden hangen we samen de vlag uit. Ik behartig de Zwolse belangen waar ik maar kan. Vanachter de bestuurstafel maar ook gewoon op straat. Ik wil aanspreekbaar zijn, benaderbaar zijn vanuit een oprechte belangstelling. Die intentie spreek ik uit en daar mogen jullie me aan houden. Ik heb er zin in. Samen aan de slag!”

Op de receptie konden de aanwezigen Pe ter Snijders feliciteren met zijn installatie.

Back to top button