Nieuws uit ZwolleSport

SV Zwolle handbaldames behouden derde plaats met gelijkspel tegen Haarle

Zaterdagavond 12 maart stond voor de dames van SV Zwolle de wedstrijd tegen Haarle 1 op het programma. Oftewel de nummer 3 tegen de nummer 4, wat een spannende wedstrijd beloofde te worden.

De dames van Zwolle wilden de derde plek behouden en waren door de slechte wedstrijd van vorige week extra gebrand om de twee punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd begon erg slecht aan Zwolse kant en de dames wisten pas na een aantal minuten te scoren. Daarentegen kon Haarle het doel ook niet goed vinden, waardoor de stand na ongeveer een kwartier 5-2 stond. Hieruit is te concluderen dat Zwolle in de aanval inspiratie, creativiteit en snelheid mistte. Maar daarentegen hard werkte in de verdediging. Haarle had in het tweede kwartier van de eerste helft balverlies die Zwolle goed heeft afgestraft met snelle tegenaanvallen. De Zwolse dames leken deze zaterdagavond traag op gang te komen. De ruststand was hierdoor ook 6-8 in het voordeel van Zwolle.

De tweede helft ging het in het begin gelijk op tot aan een stand van 10-10. Na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld in de tweede helft, kwamen de dames van Haarle opnieuw voor te staan. Dit hebben ze dan ook vol weten te houden tot in de laatste drie minuten. De laatste drie minuten was de stand 16-12 voor Haarle. In die drie minuten ging de knop bij de dames van Zwolle om. Ze gingen de strijd aan en wisten vier doelpunten te scoren in drie minuten. Het was nog spannend tot op de laatste seconde. Met nog zes seconden op de klok kreeg Zwolle nog een vrije bal. Met Valasia Englezos en Cherise Berghorst in de muur en Nienke Reumer ervoor scoorde Zwolle. Dit was de treffer die ze nog nodig hadden en maakte een stand van 16-16. Het eindsignaal klonk en de dames van Zwolle vlogen elkaar in de armen. Met deze uitslag hebben ze de derde plek behouden.

De overall conclusie is dat de dames van Zwolle niet goed hebben gespeeld en zoeken de schuld niet in extern factoren. Dit was een goed leermoment, waardoor de Zwolse dames met zelfreflectie beter kunnen worden.

Ook deze week bedanken de dames het trouwe publiek voor hun steun en aanmoediging.
Volgende week zondag 20 maart om 13:45 uur speelt Zwolle Dames 1 thuis tegen Heino Dames 1. Er wordt gehoopt weer te kunnen rekenen op veel support in Sporthal Zwolle Zuid.