EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audio – Perron038 nieuwe stek voor creatieve en innovatieve maakindustrie

High Tech makersvillage in lege hal bij Wärtsilla

Zwolle – Hal 22, een van de industriële hallen op bedrijvenpark Hanzelaan, staat al enige tijd leeg en krijgt binnenkort een nieuwe bestemming. In deze hal wordt de eerste stap gezet om de creatieve en innovatieve maakindustrie opnieuw een plek te geven in de Zwolse Spoorzone.

Martin van der Hooft

Verslaggever / Programmamaker

De basis hiervoor is gelegd met het inspiratiedocument Visie op Hanzeland, dat vorig jaar opgesteld en ondertekend is door de Vrienden van Hanzeland. Vrijdag 16 maart werd het contract voor Perron038 getekend en vond de aftrap plaats. Perron038 gaat na deze zomer open.

City Developer-S en ITMGroup maken samen met gemeente Zwolle, Wärtsilä Netherlands BV (huidige huurder van de hal) en NS Stations (eigenaar van de hal) Perron038 mogelijk.

‘Het idee voor Perron038 is ontstaan in de Vrienden van Hanzeland – vertegenwoordigers van eigenaren, ontwikkelaars, ondernemers, Windesheim, NS, gemeente Zwolle én bewoners – die het gebied Spoorzone/Hanzeland willen ontwikkelen. Zij stelden samen een visie voor dit gebied op. De industriële gebouwen op bedrijvenpark Hanzelaan hebben een enorme waarde voor het gebied en voor de stad. Perron038 breekt deze plek open en maakt het weer meer van de stad. City Developer-S en mede-initiatiefnemer ITMGroup starten met de focus op high tech. Ik nodig andere bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen uit om ook aan te haken en samen van Perron038 een succes te maken.’ Wethouder Ed Anker

 

In Perron038 wordt een high tech makersvillage gebouwd over twee lagen, met werkunits en machineplaatsen. Centraal in de hal komt een bruisend hart voor inspiratie en ontmoeting. Marius Woldberg, voormalig directeur van Kennispoort Regio Zwolle, fungeert als kwartiermaker voor Perron038. Hij verkent met diverse spelers uit onderwijs, kennisinstellingen en bedrijfsleven hoe zij zich aan kunnen sluiten bij Perron038.

Nieuwe producten, businessmodellen en talent

Het bedrijfsleven krijgt hier een plek om innovatieve ontwikkelingen zichtbaar te maken en te ontsluiten naar nieuwe producten, businessmodellen en talent. Onderwijs- en kennisinstellingen maken op Perron038 de verbinding met het bedrijfsleven en ondernemerschap. Het wordt dé plek waar alles draait om het nieuwe maken, leren, innoveren en inspireren.

Na afloop sprak RTV Focus verslaggever Martin van der Hooft met wethouder Ed Anker, Thijs van Dieren en Marius Wolberg over Perron038.

[op de foto vlnr: Wethouder Ed Anker, kwartiermaker Perron038 Marius Woldberg en Thijs van Dieren van City Developer-S toosten op de aftrap van het project]

Gerelateerde artikelen

Back to top button