KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

PeperDus en Excuses voor het ongemak in de Zwolse Impro Cup

Zwolle – De Zwolse Improcup speelt op 12 juli in het sfeervolle Joseph Wresinski Theater.

De Zwolse Improcup bestaat uit de samenwerking tussen vijf Zwolse improvisatiegroepen: Aan de Overkant, Excuses voor het Ongemak, Opgedoekt, PeperDus en Uitzending Gemist.

De clubs spelen elke maand in een wisselende samenstelling een voorstelling in het sfeervolle theater van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting aan de Floresstraat 21 in Zwolle. Het zijn voorstellingen waarin je je laat meevoeren op de golven van creativiteit en spontaniteit van de vijf improvisatietheaterclubs. Ze brengen een avond met verrassende en unieke scènes en sketches en worden begeleid door een professionele impro-muzikant.

Op 12 juli treden spelers van PeperDus en Excuses voor het ongemak voor het voetlicht. De clubs strijden voor de Zwolse Improcup. Maar het gaat vooral om het gevoel van verbinding, plezier, uitdagen en het publiek verrassen en laten genieten. Improvisatietheater is een vorm van theater
waarbij acteurs geen vooraf geschreven script gebruiken. In plaats daarvan improviseren ze. De dialogen en acties op het toneel ontstaan op dat moment. Dit kan leiden tot hilariteit en ook pure schoonheid en ontroering, een bijzondere ervaring voor het publiek.

Improvisatietheater is interactief. Het publiek mag meedoen door suggesties te geven voor de scènes. Dit zorgt voor verbinding tussen het publiek en de acteurs, waardoor de avond nog magischer wordt.

De entree is 5,50 maar meer of minder mag ook. Zo draagt iedreen bij aan het toegankelijk en betaalbaar houden voor iedereen. Tickets: https://impro-zwolle.nl 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren