Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Pelserbrugje krijgt nieuw likje verf – week afgesloten

Zwolle – Aankomende maandag 23 mei aanstaande start de gemeente Zwolle met onderhoudswerkzaamheden aan het Pelserbrugje, gelegen tussen de Thorbeckegracht en de Pletterstraat. Het werk duurt tot en met vrijdag 27 mei. Tijdens de onderhoudsactiviteiten is het Pelserbrugje niet toegankelijk voor het land- en vaarverkeer. Vanaf zaterdag 28 mei is de brug weer bereikbaar.

De alternatieve routes voor fietsers en voetgangers gedurende de werkzaamheden lopen via de Vispoortenbrug of de Diezerpoortenbrug. Verkeersborden ter plaatse geven deze routes aan.

Gecombineerd onderhoudswerk

Om de overlast en de onderhoudskosten zoveel mogelijk te beperken voert gemeente in deze periode diverse onderhoudswerkzaamheden uit. De brugkelder van het Pelserbrugje, waarin de aandrijving van de brug zit, krijgt geheel een nieuwe bovenplaat met luik.

Doordat de oude bovenplaat voor de werkzaamheden tijdelijk verwijderd is, kan men er schilderen op plaatsen waar normaal niet te bereiken is. Dit schilderwerk is daarom meegenomen. De nieuwe bovenplaat wordt na het schilderwerk geplaatst.

Er vindt tevens schilderwerkzaamheden onder de brug plaats. Dit schilderwerk is gecombineerd met de werkzaamheden aan de Pletterstraat. Om bij de brug te komen hebben de schilders de Klokkensteeg en Pletterstraat als toegangsweg.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button