Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle zet onderhandelingen met Van der Werff stil

Maikel van der Werff vertrekt bij PEC Zwolle. De clubleiding van de winnaar van de KNVB beker heeft de onderhandelingen met de 25-jarige centrale verdediger stilgelegd.

“ Het is zeker niet zo dat we hem nu in de etalage zetten”

De Noord-Hollander, die in het bezit is van een aflopend contract, kon een nieuwe verbintenis signeren. Maar die handtekening zal er niet komen. Van der Werff, die in januari 2013 werd overgenomen van FC Volendam, zou al deze maand kunnen vertrekken uit het IJsseldelta Stadion.

“We laten spelers liever niet uit hun contract lopen”, zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegenover Voetbal International. “Aan de andere kant zitten we krap in de verdedigers en hebben we Maikel nog keihard nodig. Dus het is zeker niet zo dat we hem nu in de etalage zetten.”

Een mogelijke vervanger traint reeds mee. Aleksandar Bjelica is op proef mee naar Zuid-Afrika, waar de Overijsselse club een trainingskamp belegt. Bjelica werd anderhalve maand geleden weggestuurd bij FC Utrecht. Even daarvoor had Sparta Rotterdam zijn huurperiode afgebroken, omdat hij een basisplaats eiste.

Gerelateerde artikelen

Back to top button