PEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle Vrouwen trapt seizoen vrijdag af in eigen huis

PEC Zwolle Vrouwen trappen vrijdagavond de competitie af met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. De ploeg heeft sinds deze zomer een nieuwe hoofdtrainer: Joran Pot.

Pot was in 2017 al een half jaar interim-trainer en de afgelopen twee seizoenen was hij assistent van Wim van der Wal. De voormalig middenvelder van PEC Zwolle ziet zijn elftal graag op een bepaalde manier spelen. “Ik kan heel erg genieten van een team dat dominant, initiatiefrijk en dynamisch speelt. Ik streef dit ook na bij PEC Zwolle Vrouwen, zonder naïef te zijn. Op deze manier willen wij onze wedstrijden winnen en als het even kan ook het publiek een leuke avond bieden.”

De 30-jarige oefenmeester weet dat de werkomstandigheden bij de club goed zijn. “Rond PEC Zwolle Vrouwen staat een mooie organisatie, dat zorgt voor een goede basis om te kunnen presteren. Een voorbeeld hiervan is dat ik de beschikking heb over een grote staf met allemaal specialisten, waaraan ik bepaalde zaken kan uitbesteden en toevertrouwen. Daarnaast is de selectie jong en ontzettend leergierig, deze groep wil hard werken en staat open voor aanwijzingen en tips.”

PEC Zwolle Vrouwen heeft een succesvol seizoen achter de rug met het bereiken van de bekerfinale en een plek in de Kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. Pot beseft dat het niet eenvoudig wordt om die prestaties te evenaren of zelfs te verbeteren. “Het zal niet makkelijk worden om dezelfde resultaten als vorig seizoen te behalen, maar dat streven we wel na natuurlijk.” Dat zal dan moeten gebeuren zonder Babiche Roof (gestopt) en Maxime Bennink (naar Reading). ,,Zij waren belangrijk voor het team met hun leeftijd, ervaring en prestaties. Allebei waren ze belangrijk met doelpunten en assists. Hun vertrek betekent echter ook dat andere meiden nu juist de ruimte en kans krijgen zich te bewijzen.”

Pot heeft met Dominique Bruinenberg, Nikita Tromp en Beau Rijks drie nieuwe gezichten mogen verwelkomen. “Dominique voegt veel ervaring toe aan de groep. Daarnaast is zij een hele dynamische speler die goed kan inschatten en weet te handelen naar wat er in bepaalde situaties tijdens de wedstrijd gevraagd wordt. Nikita is een talentvolle speelster met creativiteit en daarnaast is ze ook nog doelgericht. Beau is een sterke, tweebenige verdedigster. Dit geeft ons in de opbouw meer mogelijkheden tot variatie. Daarnaast is ze kopsterk en hopelijk kan zij ook met die eigenschap van waarde zijn voor ons.”

Bij PEC Zwolle Vrouwen krijgt de eigen jeugd veel kansen. Dat zal dit seizoen niet anders zijn. “Meiden vanuit de jeugd kloppen duidelijk op de deur van het eerste elftal. Dat is een hele mooie ontwikkeling,” besluit Pot.

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button