Nieuws uit ZwolleSport

PEC Zwolle Vrouwen spelen gelijk in Alkmaar

Zwolle – PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond niet weten te winnen van VV Alkmaar. In een leeg MAC3PARK stadion speelden de Blauwvingers met 0-0 gelijk in een matig duel. Het was voor de vrouwen het debuut op het natuurgras in het stadion.

Moeizaam

Het spel golfde heen en weer in de openingsfase. Kyah Coady kreeg de eerste schietkans namens VV Alkmaar Vrouwen. Zij produceerde slechts een rollertje die naast het Zwolse doel verdween. PEC Zwolle Vrouwen kende een moeizaam eerste kwartier. Desondanks waren de Blauwvingers via Dominique Bruinenberg tweemaal dicht bij de openingstreffer. Eerst werd een fraai afstandsschot van de aanvoerster naast getikt door keepster Henriikka Makela. Vlak daarna raakte de middenveldster de paal met een hard schot. Beide ploegen hadden het lastig in de eerste helft en de 0-0 ruststand was ook wel passend.

Remise

Ook na rust was het niet groots wat beide ploegen lieten zien. Pas na twintig minuten spelen was er gevaar van VV Alkmaar. Charlotte Hulst ging alleen op het doel van Moon Pondes af, maar Cheyenne van den Goorbergh voorkwam het schot met een prachtige sliding op de bal. Zowel PEC Zwolle Vrouwen als VV Alkmaar Vrouwen kwam niet tot grote kansen. Namens de thuisploeg was Maud Asbroek nog dichtbij met een krachtig afstandsschot dat naast vloog. In de slotfase drongen de bezoekers uit Alkmaar nog aan, maar ze wisten niet meer te scoren, omdat Pondes tweemaal zeer attent keeperswerk verrichte. Met 0-0 kreeg de wedstrijd een eindstand die het verdiende.

PEC Zwolle Vrouwen-VV Alkmaar Vrouwen 0-0