KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Onderwerpen gemeenteraadsvergadering 31 januari 2022

Zwolle – Maandagavond 31 januari zijn er vanaf 19.30 uur weer een aantal debatten in de Zwolse gemeenteraad. Het zal gaan over Strategische Onderwijs Agenda, de ontwikkelingen rond de locatie Oving, de ontwikkelingen rond de jaarwisseling en het Rekenkamer onderzoek over toezicht en handhaving op de openbare orde.

In de strategische onderwijsagenda wordt invulling gegeven aan onder andere de ambities om te zorgen voor optimale ontwikkelkansen, een passende onderwijsplek en een positieve leercultuur.
Het college vraagt de gemeenteraad om de opgaven, ambities en speerpunten van het strategisch onderwijsbeleid voor de komende vijf jaar vast te stellen.

In Dieze-oost aan de Bisschop Willebrandlaan is sinds 1998 de garage Oving gevestigd. In 2020 is er een koopovereenkomst getekend tussen Oving en projectontwikkelaar Bemog die de locatie wil ontwikkelen naar een locatie waar gewoond kan worden. De debatvraag luidt: Zijn we op deze wijze als raad generiek voldoende vroegtijdig in positie om kaders mee te geven en welke kaders willen we specifiek meegeven voor de ontwikkeling van de Ovinglocatie op inhoud en participatie?

Wat betreft vuurwerk wil de raad inzicht krijgen in de ervaringen van de afgelopen jaarwisselingen en in de aanpak van de komende jaarwisseling. Denk hierbij aan voorlichting en preventie, overlast in aanloop naar de jaarwisseling, overlast en incidenten tijdens de jaarwisseling zelf.

Volgens een onderzoek van de Rekenkamercommissie is het beleidskader Openbare Orde en Veiligheid compleet en de gemeente heeft een voorkeur voor een preventieve aanpak. De capaciteit wordt als knelpunt ervaren. Hierover wil de raad in gesprek.

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en te volgen op maandagavonden via de Livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Dit is ook later terug te zien. Tevens zijn hier de stukken en de agenda te bekijken. Inspreken kan via raadsgriffie@zwolle.nl. Let wel op de indientermijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button