Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle Vrouwen delft pas na rust het onderspit

Zwolle – PEC Zwolle Vrouwen heeft op bezoek bij PSV Vrouwen vrijdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen. Waar voor rust een kansenregen van de thuisploeg werd doorstaan, capituleerde de ploeg van trainer/coach Joran Pot twintig minuten voor tijd, waarna PSV Vrouwen uitliep tot 3-0.
Sterk PSV Vrouwen

Katja Snoeijs wist als eerste gevaar te stichten namens de Brabanders, maar haar schot werd geblokt door Beau Rijks, die in Eindhoven haar officiële debuut maakte als PEC Zwolle Vrouwen-speelster. Binnen het kwartier had PSV Vrouwen al afstand kunnen nemen. Joëlle Smits kreeg vrije doorgang naar het Zwolle-doel maar schoof naast. Een kopbal van Naomi Pattiwael vloog voorlangs. De grootste kans kwam na een minuut of twintig en was opnieuw voor Snoeijs. Toen doelvrouw Nienke Olthof al was uitgespeeld en de bal werd teruggelegd, joeg Snoeijs de bal voor open doel meters over.

Kans Tromp

Daarmee was de kansenregen nog niet ten einde. Sterker nog, de kansen stapelden zich op voor de thuisploeg. Pattiwael schoot via de schoen van Moïsa van Koot in de handen van Olthof en ook de mee opgekomen Janou Levels zag dat haar inzet via een Zwols been geen doel trof. Tussendoor schoot PEC Zwolle Vrouwen eenmaal op doel. Nikita Tromp schoot uit de draai hard, maar in de handen van Eli Sarasola. Een mooie counter waarin Tromp en Dominique Bruinenberg met prachtige steekpasses de Eindhovense verdediging voor het eerst echt pijn deden, strandde in schoonheid.

Kansenregen

Op slag van rust kreeg PSV Vrouwen nog drie enorme kansen. Drie keer presteerde Snoeijs het echter, om de kans te verprutsen. Eerst kopte de spits uit een corner op de paal. Daarna won Olthof een één-op-één duel, waarna de spits in de slotseconden vanaf de middenlijn alleen naar het doel kon. Ditmaal werd Olthof omspeeld, maar de keepster kreeg nog net een hand tegen de bal. Mede daardoor kon Rijks met een perfecte sliding de bal nog voor de voeten van Snoeijs wegglijden.

Verzet gebroken

In de tweede helft ging PSV Vrouwen verder met waar het voor rust gebleven was; kansen missen. Al stapelden de kansen zich niet zo rap op als voor de thee. Ook waren de eerste mogelijkheden lang niet zo groot. Alleen Julie Biesmans had moeten scoren, maar maaide langs de bal heen. Na bijna zeventig minuten kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, al had het daar wel de hulp van de Blauwvingers voor nodig. Jeslin Niens verspeelde rond de middenlijn de bal. Dit had desastreuze gevolgen, want Smits strafte de fout keihard af: 1-0.

Het was net het zetje wat de dames uit Eindhoven nodig hadden. Vier minuten later was het verzet echt gebroken en kon Snoeijs, die voor rust de ene na de andere kans om zeep hielp, ook op het wedstrijdformulier worden gezet. Met een laag schot in de verre hoek werd de stand naar 2-0 getild. Snoeijs maakte haar missers voor rust nog enigszins goed door tien minuten voor tijd uit een hoekschop ook de 3-0 te maken. Aniek Nouwen had het laatste woord. De PSV-speelster schoot twee minuten voor tijd de 4-0 binnen.

PSV Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 3-0 (0-0).