Nieuws uit ZwolleSport

PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser over verwachtingen PEC Zwolle komende seizoenshelft

Zwolle – Tijdens de tweede seizoenshelft in de Eredivisie zal PEC Zwolle echt moeten doorzetten. De club bevindt zich momenteel in de onderste regionen in de Nederlandse competitie, en zal moeten vechten voor lijfsbehoud. Toch is het niet op alle opzichten een slecht jaar geweest voor PEC, volgens voorzitter Adriaan Visser.

Hieronder het radio-interview met Adriaan Visser

Het motto voor de komende seizoenshelft is ‘We gaan de schouders er onder zetten?

Ja, dat lijkt me wel het minste wat wij kunnen doen. We hebben ronduit toch wel een matige eerste helft van de competitie gehad. We staan weliswaar niet op een degradatieplaats, maar we zullen hard moeten vechten om dat zo te houden.

Het was sportief een minder jaar, maar voor de rest was het een goed 2019 toch?

Als je naar financiën kijkt hebben we na het seizoen 18-19 zelfs een buitengewoon mooi jaar achter de rug. Maar dat is wel ten koste gegaan van kwaliteit in de selectie, we hebben niet de minste jongens moeten verkopen. Zo zijn Namli, Sepp van den Berg en Kingsley vertrokken. Toch, als je naar financiën kijkt was het een mooi jaar, we zijn ongeveer op vier miljoen in de plus uitgekomen. Zo gaan die dingen goed, ook de jeugd loopt lekker, maar we moeten zorgen dat we gewoon in de Eredivisie blijven.

©Henrico van der Dussen

Veel mensen hadden vandaag gehoopt dat er nog wat versterkingen aan zaten te komen, maar dat gebeurd niet?

We sluiten dat niet uit. Maar het is geen doel om versterkingen te halen. Om je eigen onrust daar mee weg te kopen zeg maar. Als wij iets gaan doen moeten wij met z’n allen wel het gevoel hebben dat we op die positie een kwalitatieve verbetering kunnen aanbrengen, als we die niet kunnen vinden kunnen we wel door blijven gaan met de selectie uit te breiden tot zo’n 30 man. Alleen wordt het na een tijdje wel moeilijk om zo’n selectie efficiënt te managen. We hebben er met de technische staf over gesproken en financieel is er ruimte, op dat vlak zouden we best wel de slag kunnen slaan. Maar de technische staf is van mening dat we toch wel goede selectie hebben waarmee we de tweede helft van het seizoen positief mee kunnen afsluiten.

PEC heeft de elfde grootste begroting, dus op die plek zouden we ook moeten kunnen beëindigen?

Ja, ik denk wel dat we daar moeten eindigen. Want dan voldoen we aan wat we qua begroting zouden moeten kunnen halen. Als window kunnen we van mij betreft wel plek negen en plek dertien van maken.Tussen die plekken zullen we dit seizoen toch moeten landen.

Er ligt ook een plan bij jullie dat heet ‘Wat goed is moet beter’, hoe ver zijn jullie daar mee?

Als we op de eerder genoemde plekken landen, dan voldoen we daarmee aan een bepaald comfort. Het hele plan is doelt op dat de begroting gaat groeien, en vervolgens de sportieve prestaties gaan groeien. Daarom was de eerste seizoenshelft ook wel een teleurstelling, omdat in de 12 jaar dat ik hier nu zit voor het eerst in een situatie zit dat we een aantal plekken onder onze geprojecteerde plek zitten, die van de begroting.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button