Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle vocht voor kostbaar punt in Tilburg

Zwolle – PEC Zwolle heeft in Tilburg net als vorige week tegen FC Utrecht een punt gepakt. In het Koning Willem II stadion knokten de Blauwvingers zich een slag in de rondte. Na rood voor Thomas Lam stond Zwolle in de slotfase vol onder druk, maar capituleerde het niet en hield het bovendien voor het eerst dit seizoen ‘de nul’.

Basisplaats Strieder

Met nieuwkomer Rico Strieder in de basis speelde PEC Zwolle een alleraardigste eerste helft. Het stond verdedigend compact en gaf vrij weinig weg. De keren dat thuisploeg Willem II voor het doel van Michael Zetterer kwam, waren op de vingers van één hand te tellen. Zetterer moest een keer ingrijpen op een listige bal van Mats Köhlert die zeker het doel in zou zijn gegaan, maar veel meer hoefde hij niet te doen. Aan de andere kant zorgde vooral Lennart Thy voor het nodige gevaar. De Duitse aanvaller schoot in kansrijke positie een keer in het zijnet en zette Timon Wellenreuther een keer aan het werk. De Duitse goalie van Willem II wist de schuiver uit de verre hoek te houden. Ook Pelle Clement was kansrijk, maar zijn volley ging over het Tilburgse doel.

Druk van Willem II

Ook in de tweede helft kwam PEC Zwolle er bij vlagen aardig uit. Zo was er een grote kans voor Clement, die vanaf de rand van het strafschopgebied schoot, maar zijn poging ging via een Willem II’er net voorlangs. Wellenreuther werd nog aan het werk gezet door onder meer Gustavo Hamer en Mike van Duinen, maar een doelpunt leverden deze kansen niet op. Willem II had het lastig met het compacte PEC Zwolle, maar kreeg ook wel wat kansen via onder meer Pavlidis. De grootste was voor Driess Saddiki die zijn voet vlak voor de doellijn niet tegen de bal kreeg, na een als schot bedoelde voorzet van Mike Trésor Ndayishimiye.

Alle hens aan dek

Tien minuten voor tijd werd de situatie penibel toen Thomas Lam de rode kaart kreeg voor het vasthouden van de doorgebroken Che Nunnely. Het bleek een hele nuttige overtreding, aangezien Nunnely zichzelf vrij baan naar het doel van Zetterer had verschaft. Ook de blessuretijd, die maar liefst 5 minuten duurde, was het vrouwen en kinderen eerst bij de Blauwvingers. Gesteund door de fanatieke KingSide bleven de Tilburgers gaan voor de winnende, maar die kwam niet. De mannen van John Stegeman hielden ‘de nul’ en daarmee het tweede punt van dit jaar vast.

Volgende week zaterdag wacht in het MAC3PARK stadion de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De aftrap is om 20:45 uur.

Willem II – PEC Zwolle 0-0.

Toeschouwers: 13.337

Scheidsrechter: Blank

Gele kaarten: Heerkens, Llonch, Holmén (Willem II), Paal en Van Duinen (PEC Zwolle)

Rode kaart: 79. Lam (PEC Zwolle)

Opstellingen:

Willem II: Wellenreuther, Heerkens, Peters, Holmén, Nelom (46. Dankerlui), Ndayishimiye, Saddkiki (74. Vrousai), Llonch, Nunnely, Pavlidis (74. Gladon), Köhlert

PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Lam, Kersten, Nakayama, Paal, Strieder (72. Van Polen), Clement, Saymak, Van Duinen (90. Van Crooij), Thy (77. Johnsen)

Gerelateerde artikelen

Back to top button