Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle verliest van ijzersterk Bayer 04 Leverkusen

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag de tweede en laatste oefenwedstrijd van de winterstop afgewerkt. In Duitsland ging het tegen het ijzersterke Bayer 04 Leverkusen met 3-1 ten onder, maar liet het zeker voor rust mooie dingen zien.

Bayer 04 Leverkusen, dat op volle oorlogssterkte aantrad, werd direct naar achteren gedirigeerd door de Zwolse formatie. Binnen de minuut al werd keeper Lukas Hradecky aan het werk gezet. Lennart Thy prikte bij de eerste paal bijna binnen op aangeven van Ruben Ligeon. Niet veel later werd er vanaf de linkerflank gevaar gesticht. Ditmaal werd Thy bediend door Kenneth Paal, maar wederom wist Hradecky de openingstreffer te voorkomen. De Zwollenaren zetten stug door en noteerden via Vito van Crooij binnen de tien minuten de derde kans. Opnieuw was Thy betrokken bij de aanval, nu als aangever. Het schot van de Limburger ontbeerde echter de nodige kracht.

Hierna was het de beurt aan Bayer 04 Leverkusen. Charles Aránguiz was met een schot uit de tweede lijn, na een afgeslagen hoekschop, bijna trefzeker. Het bleek een serieuze waarschuwing, want niet veel later viel de 1-0. Kevin Volland kon vlak voor de doellijn binnen tikken. Een vlijmscherpe counter luidde vier minuten later de 2-0 in. Spits Leon Bailey klopte Mickey van der Hart één op één, nadat de doelman even daarvoor met een schitterende redding Lars Bender nog van scoren af had gehouden.

De eerste kans in het tweede deel van de vriendschappelijke wedstrijd was voor de thuisploeg, maar de sterk keepende Van der Hart wist zich opnieuw te onderscheiden door een hard schot van Sven Bender uit zijn doel te ranselen. Na rust wisselde trainer/coach Jaap Stam de nodige keren. Zo kregen Stanley Elbers, Zian Flemming, Rick Dekker, Clint Leemans en Denis Genreau speelminuten.

Het klasseverschil was in de tweede helft te groot. De Blauwvingers kwamen nauwelijks nog van de eigen helft. In het laatste kwartier wist Bailey met zijn tweede treffer de 3-0 op het scorebord te zetten. Toch wist PEC Zwolle nog een doelpunt te prikken. Younes Namli vuurde in de voorlaatste minuut op doel. Zijn schot moest worden gelost door Hradecky, waarna Elbers doel trof.

Na negentig minuten stapte PEC Zwolle met een 3-1 nederlaag van het veld tegen het sterke Bayer 04 Leverkusen, dat na het duel met de eigen B-ploeg nog een tweede oefenwedstrijd afwerkte tegen SC Preußen Münster. Voor PEC Zwolle staan er geen oefenwedstrijden meer op het programma. Volgende week zaterdag, 19 januari, wordt de competitie hervat thuis tegen Feyenoord. De aftrap is om 19.45 uur.

Bayer 04 Leverkusen – PEC Zwolle: 3-1 (2-0)
Scheidsrechter: Markus