Nieuws uit ZwolleSport

PEC Zwolle verliest thuis van Vitesse

PEC Zwolle heeft zondag met 1-5 verloren van Vitesse. De doelpunten van de Arnhemmers werden gescoord door Baker (vrije trap),  Solanke (strafschop),  Vako,  Oliynyk (strafschop) en Rashica. Voor rust scoorde Thomas Lam nog de 1-1.  Ron Jans ziet Vitesse na rust simpel uitlopen. „Volgens mij zie ik er blijer uit dan mijn collega. Vitesse mag blij zijn met de overwinning, want ze speelden gewoon goed. Na de tweede strafschop was het gewoon klaar. Over.“

De wedstrijd begint desastreus voor PEC Zwolle, dat al na zeven minuten op een 0-1 achterstand komt te staan. Een vrije trap van Lewis Baker is keeper Mickey van der Hart in de korte hoek te machtig, nadat de goalie vlak daarvoor de Arnhemmers met fraai keeperswerk van de openingstreffer weet af te houden. Het antwoord van Zwolle laat echter niet lang op zich wachten. Thomas Lam is iedereen te slim af, wanneer een vrije trap van Bart van Hintum niet kan worden weggewerkt door de bezoekers.

Vijf minuten later is Lam opnieuw de hoofdrolspeler, wanneer de verdediger in zijn eigen strafschopgebied een schot met zijn hand keert. De toegekende strafschop wordt door Milot Solanke benut. Toch blijft PEC Zwolle het eigen spelletje spelen en speelt ook de nodige kansen bijeen, maar de gelijkmaker valt niet. Vlak voor rust wordt het zelfs nog erger als Valeri Qazaishvili Vitesse uit de rebound op 1-3 brengt.

Volg goede moed begint Zwolle aan de tweede helft waarin Bram van Polen met een schot op de paal dichtbij de aansluitingstreffer is. Binnen tien minuten gaat het echter helemaal fout voor PEC Zwolle. Voor de tweede keer legt Pol van Boekel de bal de stip nadat Ouasim Bouy in de ogen van de leidsman een doorgebroken speler naar de grond duwt. Bouy wordt naar de kleedkamer gestuurd, waarna Oliinyk vanaf elf meter de zege voor de Gelderlanders definitief veiligstelt.  Met invaller Kingsley Ehizibue zijn de Blauwvingers nog dichtbij de 2-4, maar Ehizibue raakt de lat. Vitesse scoort nog wel via Rashica.

Waar PEC Zwolle speelronde negen eindigde, opent het speelronde tien. Vrijdag speelt het om 20:00 uur opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt FC Utrecht naar het IJsseldelta stadion.

PEC Zwolle – Vitesse: 1-5 (1-3).

Doelpunten: 7’ Baker 0-1,  15’ Lam 1-1, 21’ Solanke pen. 1-2, 44’ Vako 1-3, 52’ Oliinyk pen. 1-4, 78’ Rashica 1-5.

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Rood: Bouy (PEC Zwolle)

Geel: Lam, Thomas en Sainsbury (PEC Zwolle)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Sainsbury, Lam, Van Hintum, Dekker(26’ Menig), Bouy, Becker (60’ El Hasnaoui), Marinus (65’ Ehizibue), Thomas, Veldwijk.

Vitesse:  Room, Diks, Kashia, Van der Werff, Leerdam, Vako (74’ Pantic), Nakamba, Baker, Rashica, Solanke (78’ Dauda), Oliinyk (65’ Nathan).