Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle verliest ook van sc Heerenveen

PEC Zwolle heeft zaterdagavond met 1-0 verloren op bezoek bij sc Heerenveen. In het Abe Lenstra stadion bleek een doelpunt van Sam Larsson voldoende voor de Friese zege en de derde Zwolse nederlaag op rij. Bovendien lukte het eveneens voor de derde keer op rij niet om te scoren. Coach Ron Jans liet op de persconferentie weten dat de start van de competitie, nu het interlandweekend voor de deur staat, beduidend minder is dan men in Zwolle gewend is. “Het zijn boeiende tijden. We zijn gewend om een hele goede start te hebben. Dat hebben we nu zeker niet.”

PEC Zwolle-trainer Ron Jans had een aantal verrassingen in petto naar aanleiding van de besloten training op vrijdag. Bart Schenkeveld, Gustavo Hebling en Hachim Mastour maakten hun opwachting in de basis. De tactiek om op de counter de thuisploeg te verrassen, had al snel bijna effect. Queensy Menig had de bal voor het inschieten na goed voorbereidend werk van Kingsley Ehizibue,maar hij raakte de bal niet goed. In die eerste helft kwam de aanvaller nog een keer gevaarlijk voor doelman Erwin Mulder. De lob werd door Mulder onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant had Heerenveen via Luciano Slagveer en Aber Zeneli twee schoten op doel, maar doelman Mickey van der Hart bracht redding.

Dat kon hij niet vlak na rust, toen een pegel van Sam Larsson, in de rust ingevallen, hem te machtig was. Zwolle had het in die fase knap lastig met de Friezen, die een aantal goede mogelijkheden kregen. Het was aan doelman Van der Hart te danken dat de schade in die fase niet groter werd. In de slotfase ging Zwolle meer risico’s nemen en dat resulteerde bijna in de gelijkmaker. Invaller Anass Achahbar kwam, na doorkoppen van Van de Pavert, voor zijn bewaker. De poging van de spits ging echter net naast. ,,We moeten gewoon doorgaan met waar we mee bezig zijn. Er is geen magie, je moet iedere wedstrijd een plan hebben. En dat hebben we ook weer voor Utrecht-thuis”, vertelde trainer Ron Jans na afloop.

FC Utrecht is de volgende tegenstander. Zaterdag 10 september om 20.45 uur wordt er afgetrapt.

sc Heerenveen – PEC Zwolle 1-0 (0-0)

Toeschouwers: 20.080
Scheidsrechter: Lindhout
Gele kaarten: Schaars (Heerenveen), Ehizibue, Verdonk (PEC Zwolle)

Opstellingen:
sc Heerenveen: Mulder, Marzo (86. Cavlan), Van Aken, St. Juste, Bijker, Van Amersfoort, Schaars, Namli, Slagveer (46. Larsson), Reza (88. Veerman), Zeneli

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Schenkeveld (69. Verdonk), Brama, Hebling, Ehizibue (60. De Boom), Mastour (60. Achahbar), Thomas, Menig.