Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle verliest laatste thuisduel

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Ondanks een 1-0 voorsprong bij rust is het VVV-Venlo dat juichend van het veld stapt: 2-4.

Voor doelman Diederik Boer was het zijn laatste wedstrijd in zijn lange loopbaan, hij stopt ermee. De routinier kon in de eerste vijf minuten direct twee keer in actie komen. Oog in oog met Peniel Mlapa en Jay-Roy Grot kwam Boer als winnaar uit de strijd. Na die Venlose kansen gebeurde er lange tijd weinig. PEC Zwolle had het balbezit en zocht geduldig naar het gaatje. Het leverde wat halve kansen op voor onder meer Pelle Clement en Lennart Thy, maar doelpunten vielen er lange tijd niet. Tot Thy vlak voor rust de bal voor zijn voeten kreeg uit een hoekschop. Hij dribbelde naar binnen en schoot fraai raak: 1-0.

tekst gaat verder onder de foto

Foto © Peter Denekamp

Na een kleine tien minuten in de tweede helft was het wel raak voor VVV-Venlo. Mlapa schoot de bal, opnieuw kon hij alleen op Boer afgaan, in het doel. Een paar minuten later kwamen de bezoekers zelfs op 1-2 via een kopbal van Mlapa. PEC Zwolle zocht de aanval, maar het was opnieuw de bezoekende club die scoorde. Peter van Ooijen schoot van afstand, een poging die Boer te machtig was. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Mlapa die nog wat meer zout in de wonden strooide met de 1-4. In de slotfase werd het nog wel 2-4 via invaller Stanley Elbers.

Een wrang einde voor de mooie carrière van Boer, die na afloop door de erehaag van spelers liep, waar eerder Dean Bouzanis, Denis Genreau, Dico Koppers, Ouasim Bouy, Mickey van der Hart, Dirk Marcellis, Said Bakkati en Jaap Stam al onder luid applaus afzwaaiden. Woensdag speelt PEC Zwolle de laatste wedstrijd van de competitie. Om 19:30 uur wordt er afgetrapt in Breda tegen het al gedegradeerde NAC.

PEC Zwolle – VVV-Venlo 2-4 (1-0).
Toeschouwers: 13.189
Scheidsrechter: Van der Eijk
Gele kaart: Understall (VVV-Venlo)
Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Van den Berg, Lachman (75. Bouy), Nakayama, Paal, Hamer, Clement (68. Elbers), Namli, Van Crooij, Thy en Van Duinen.
VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten (46. Dekker), Roseler, Kum (81, Van Bruggen), Janssen, Grot, Post, Susic, Van Ooijen, Mlapa (90+3. Borgmann) en Joosten.