Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle verliest in Duitsland

Zwolle – PEC Zwolle heeft donderdagmiddag een oefenduel gespeeld in Duitsland. Tegen DSC Arminia Bielefeld zag trainer John Stegeman zeventien spelers aan het werk, mocht Reza Ghoochannejhad debuteren, maar wonnen de Duitsers door twee fraaie afstandsschoten: 2-0.

Kansen voor Thy en Bruns

Na een afwachtend begin van beide kanten, nam PEC Zwolle het voortouw. De eerste kans kwam na een klein kwartier. Lennart Thy werd door Iliass Bel Hassani de diepte in gestuurd, verlengde de bal richting de korte hoek, maar zag keeper Stefan Ortega Moreno redding brengen. Ook de tweede kans kwam op naam van Thy, die ditmaal de keuze had om de bal zelf op doel te schieten of af te leggen op Jarno Westerman. De Duitse spits koos voor de laatste optie, maar gaf de bal niet op maat. Thomas Bruns schoot minuten later rakelings naast, waarna het de beurt was aan de Duitsers.

Arminia scoort, Hamer valt uit

Die bleken stukken effectiever. Met twee wonderschone uithalen werd tweemaal doel getroffen. Eerst schoot Jonathan Clauss raak. Dat was net op het moment dat Gustavo Hamer na een duw in de rug geblesseerd op het veld lag. Arminia speelde verder en zag dat beloond worden in de fraaie 1-0. Vijf minuten later, toen Hamer inmiddels vervangen was door Mustafa Saymak schoot ook Fabian Klos knap raak, waardoor de Zwollenaren met een 2-0 achterstand gingen rusten.

Debuut

Reza Ghoochannejhad mocht aan het begin van de tweede helft zijn officieuze debuut maken bij PEC Zwolle. De aanvaller verving Jarno Westerman. Ook Michael Zetterer kwam binnen de lijnen voor Xavier Mous.

Via Fabina Kunze, twee keer hard op het lichaam van Zetterer, en een poging van Stepan Salger op de lat, begon de 2. Bundesliga-club sterk aan de tweede helft. Daarna was het PEC Zwolle dat via Ghoochannejhad op weg leek naar de aansluitingstreffer, maar de doorgebroken speler werd naar de grond getrokken. De vrije trap van Thomas Bruns ging rakelings over. Ook Saymak kopte een minuut later niet binnen. De middenvelder kreeg de bal vrij voor het doel niet goed op het hoofd, waardoor zijn kans verkeken leek.

Jongelingen

In het restant van het duel wisselde John Stegeman nog enkele keren. Zo mochten naast de al eerder ingevallen Jarni Koorman, ook Dean Huiberts en Destan Bajselmani speelminuten maken. Aan de stand veranderde echter niets meer.

Komend weekend wordt er vanwege interlandvoetbal geen speelronde afgewerkt in de Eredivisie. Volgende week zondag wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De aftrap is dan om kwart over twaalf ’s middags.

DSC Arminia Bielefeld – PEC Zwolle: 2-0 (2-0).
Toeschouwers: 0
Scheidsrechter: Stegemann
Gele kaarten: Kunze (DSC Arminia Bielefeld)
Opstellingen:
DSC Arminia Bielefeld: Moreno, Staude, Hartel, Brunner, Clauss, Seufert, Kunze, Perez Navarro, Lucoqui, Klos en Salger.
PEC Zwolle: Mous (46. Zetterer), Van Wermeskerken (80. Bajselmani), Doué (65. Koorman), Kersten, Paal, Hamer (40. Saymak), Clement (80. Huiberts), Bruns, Westerman (46. Ghoochannejhad), Thy en Bel Hassani.
Scoreverloop:
38. Clauss 1-0
43. Klos 2-0

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren