Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle verliest IJsselderby

PEC Zwolle heeft de IJsselderby verloren. Op bezoek bij Go Ahead Eagles verliest de ploeg van trainer Ron Jans met 3-2. ,,De eerste helft waren verdedigen onvoldoende, na rust in afrondend opzicht”, stelt Jans.

Binnen het kwartier kwam Zwolle al op een 2-0 achterstand. Na zeven minuten bediende de diepgestuurde Fernando Lewis de vrijstaande Jeffrey Rijsdijk. De middenvelder schoot de bal prima binnen. Niet veel later stond Lewis op de goede plaats om een afvallende bal binnen te schieten. Zwolle had tot dat moment nog weinig laten zien, maar kwam snel terug in de wedstrijd. Stef Nijland schoot prima raak van afstand. Niet veel later raakte zijn volley zelfs de lat. Het duurde echter maar even voordat Go Ahead alweer gescoord had. Ditmaal kopte Bart Vriends uit een hoekschop vrijstaand raak. ,,We hebben in de eerste helft verdedigend steken laten vallen”, vond trainer Jans.

Na rust had Zwolle de zaken beter voor elkaar. Er werd goed gevoetbald en kansen bij werden bij elkaar gespeeld. Onder meer Tomas Necid had een goede mogelijkheid, hij schoot net over het doel van Go Ahead. Een kwartier voor tijd was het wel raak voor de Tsjechische spits. Hij kopte raak uit een vrije trap van Bart van Hintum. In die fase had Zwolle zelfs kansen op de gelijkmaker, maar Nikos Ioannidis en Ben Rienstra misten. In de tegenstoot had Jules Reimerink Go Ahead nog op 4-2 kunnen brengen, maar doelman Warner Hahn voorkwam dit. ,,We zijn goed teruggekomen. Alleen kopen we er niets voor”, constateerde Jans.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle in eigen huis. SC Heerenveen is dan om 14.30 uur de tegenstander.

Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 3-2 (3-1).