Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoetbalVoorpagina

[VIDEO UPDATE] PEC Zwolle verliest IJsselderby

PEC Zwolle heeft de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles verloren. In het IJsseldelta stadion verliest de ploeg van trainer Ron Jans met 0-1 door een doelpunt van Jeffrey Rijsdijk. Stef Nijland kreeg aan het begin van de tweede helft een rode kaart en ook trainer Jans werd weggestuurd. ,,Ontzettend jammer. We zullen de schade moeten bekijken. De rode kaart van Nijland en de blessure van Van Polen”, baalt Jans.

In de eerste helft had Zwolle het knap lastig met de Deventenaren, die voor het laatst in 1989 in Zwolle wonnen. De ploeg had het lastig om het goede positiespel te laten zien. De gasten zetten Zwolle snel onder druk en daardoor kwam de thuisploeg nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Halverwege de eerste helft was de eerste de beste grote kans van de wedstrijd direct een doelpunt. Jeffrey Rijsdijk zette een tegenaanval op en schoot vervolgens zelf beheerst binnen. ,,We hadden het ontzettend lastig, kwamen niet aan voetballen toe”, vond Jesper Drost, die na het snelle uitvallen van Bram van Polen (rug) de aanvoerderbands droeg.

Stef Nijland vestigde direct na rust de aandacht op zich. Hij kreeg een rode kaart van scheidsrechter Danny Makkelie wegens een slaande beweging. Nadat Zwolle met tien man kwam te staan, begon het wel beter te voetballen. Jesper Drost en Wout Brama kregen wel mogelijkheden, maar hun inzetten waren niet gevaarlijk genoeg. Mustafa Saymak raakte met een poging nog de bovenkant van de lat. Zodoende verloor Zwolle voor de tweede keer dit seizoen de derby. ,,We hebben er echt wel alles aan gedaan, maar helaas lukte het niet”, vond Drost.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. In de hofstad wordt er om 18.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 0-1 (0-1).
Toeschouwers:  12.400
Scheidsrechter:  Makkelie
Rode kaarten:  51. Stef Nijland (PEC Zwolle), 86. Ron Jans (PEC Zwolle)
Gele kaarten:  Drost, Van Hintum, Thomas (PEC Zwolle), Turuc, Overgoor (Go Ahead Eagles)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen (8. Lam), Van der Werff (70. Babalj), Sainsbury, Van Hintum, Brama Rienstra, Lukoki, Drost, Thomas (70. Saymak), Nijland

Go Ahead Eagles: Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor, Duits (81. Lambooij), Rijsdijk, Turuc (60. Reimerink), Plet (79. Kolder), Verhoek

Scoreverloop:
24. Rijsdijk 0-1

 

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button