Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO UPDATE] PEC Zwolle verliest bij Vitesse

PEC Zwolle is er niet in geslaagd een vroege voorsprong over de streep te trekken, op bezoek bij Vitesse. Vitesse is met 2-1 te sterk, waardoor Zwolle voor de vierde keer op rij niet wint. “Na drie nederlagen op rij gaf de 0-1 een lekker gevoel. We speelden zoals we getraind hebben. Daarna was Vitesse beter”, stelt trainer Ron Jans.

Al na vijf minuten kwam Zwolle op voorsprong. De bal belandde uit een ingooi van Bart van Hintum bij Mustafa Saymak, die al vallend raak kopte. In die fase kon Zwolle prima meekomen met de thuisploeg, doordat beide partijen vroeg druk zetten. Een tegenvaller was het snelle uitvallen van Maikel van der Werff met een blessure. Ryan Thomas was nog aardig dichtbij de 0-2, terwijl aan de andere kant Vitesse ook kansen kreeg. Na ruim een half uur spelen viel de gelijkmaker ook te noteren, toen Bertrand Traore raak schoot. Vlak voor rust hadden de Arnhemmers zelfs op voorsprong kunnen komen, toen scheidsrechter Blom een overtreding van Ben Rienstra bestrafte met een strafschop. Marko Vejinovic schoot de penalty echter over het doel van Warner Hahn.

Met het inbrengen van Tomas Necid wilde trainer Jans na rust meer diepte in het Zwolse spel krijgen. Die opzet leek ook te slagen. Een vrije trap van Bart van Hintum belandde op de bovenkant van de lat, terwijl ook Jesper Drost en Necid gevaarlijk waren. Vitesse scoorde echter. Davy Pröpper stifte heel fraai de bal over de uitstormende doelman Hahn. In de slotfase probeerde Zwolle via lange ballen nog de gelijkmaker te forceren, terwijl Vitesse verzuimde om de 3-1 te maken. ,,We zwoegen op het moment”, constateerde Jans. Routinier Joost Broerse heeft er geen verklaring voor. ,,We zitten in een moeilijke fase.”

Volgende week speelt PEC Zwolle in eigen een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (20.45 uur).

Vitesse – PEC Zwolle 2-1 (1-1).
Toeschouwers:  22.354
Scheidsrechter:  Blom
Gele kaarten:  Diks, Kashia (Vitesse), Rienstra, Lam (PEC Zwolle)
Bijzonderheid:  45. Vejinovic (Vitesse) mist strafschop

Opstellingen:
Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Vejinovic (82. Mori), Qazaishvili, Pröpper, Oliinyk, Traore (87. Djurdjevic), Labyad (77. Ibarra)

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff (16. Lam), Broerse, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki (75. Babalj), Drost, Thomas (46. Necid), Saymak