Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle verbindt health-organisaties

Afgelopen zaterdag won PEC Zwolle de wedstrijd tegen PSV. Voorafgaand aan de wedstrijd organiseerden Kennispoort Regio Zwolle en Health Innovation Park, ondersteund en gefaciliteerd door PEC Zwolle, een bijeenkomst voor health-organisaties uit Regio Eindhoven en Regio Zwolle. 

De bijeenkomst stond in het teken van health en technologie in de Regio Zwolle. In de Regio Zwolle ontstaan namelijk steeds meer initiatieven op het gebied van ‘Health en Life Sciences’. Kennispoort Regio Zwolle en het Health Innovation Park ondersteunen ondernemers bij deze initiatieven, met als doel om in de health-sector door innovaties een optimaal rendement te realiseren. In de omgeving van Eindhoven heeft Brainport Regio Eindhoven met het programma ‘Lifetec en Health’ een initiatief met overeenkomstige ambities.

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV was een goede aanleiding om de banden tussen Regio Zwolle en Regio Eindhoven aan te halen, van elkaar te leren en samenwerking te verkennen. Dagvoorzitter Marius Woldberg, directeur van Kennispoort Regio Zwolle, deed een voorstelronde en presenteerde over het Zwolse innovatieprogramma. Hij introduceerde Anita Kloosterman (business developer Health Innovation Park) en Arjan Kremer (directeur Salland Electronics), die achtereenvolgens vertelden over samenwerking en innovatie op het gebied van health in de Regio Zwolle.

Vervolgens gaf Ad van Berlo (manager Kenniscentrum Smart Homes) de Zwolse organisaties meer inzicht over health en innovatie in de Regio Eindhoven. Na de presentaties werd door de gasten intensief doorgepraat over de vraag hoe de handen ineen kunnen worden geslagen om een nog beter rendement in beide regio’s te realiseren. Hierbij ontstonden waardevolle verbindingen die zeker tot samenwerking gaan leiden. Na het formele gedeelte zochten de bezoekers een plek op de tribune om de topwedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV bij te wonen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Altijd direct op de hoogte van het spraakmakende en laatste nieuws uit Zwolle? Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Ja prima! Nee