Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle verliest slotduel in Eindhoven

Zwolle – Zondagmiddag stond voor PEC Zwolle de laatste wedstrijd van het Eredivisieseizoen 2016-2017 op het programma. In Eindhoven trapte het elftal van hoofdtrainer/coach Ron Jans om 14.30 uur af tegen PSV, dat vooraf derde stond en niet meer kon stijgen of zakken op de ranglijst. Bij PEC Zwolle ontbraken Danny Holla en Ouasim Bouy vanwege een schorsing. Hun posities werden ingevuld door de Zweed Erik Israelsson en Ted van de Pavert.

Het is de laatstgenoemde die de Blauwvingers na 29 minuten op voorsprong schiet. Na een foutje van keeper Jeroen Zoet komt de bal voor de voeten van de verdediger terecht, die niet twijfelt en de stand op 0-1 brengt. PEC Zwolle komt in het restant van de eerste helft nauwelijks in de problemen. Dit leidt ertoe dat de Zwollenaren ook met een 0-1 tussenstand de kleedkamer opzoeken. Jans: ,,We bleven in de eerste helft vrij gemakkelijk overeind en gingen met een heerlijk gevoel de rust in.”

In het eerste half uur na de thee blijft het spelbeeld ongewijzigd. PEC Zwolle en PSV zijn in balans en de bezoekers krijgen zelfs de gelegenheid om de score te verhogen. Nadat een treffer van Queensy Menig wegens buitenspel is afgefloten, kan hij enkele minuten later wederom op het doel van PSV aflopen. Vrij voor keeper Zoet waagt hij een poging, maar zijn schot belandt in het zijnet. Kort daarna volgt er een mooi moment voor PEC Zwolle-middenvelder Bas van Wijnen. De voormalig jeugdspeler, die recent een contract tekende voor de hoofdmacht, mocht zijn officiële debuut maken. Hij verving Israelsson.

PSV werd naar mate de wedstrijd vorderde echter steeds dominanter en liet zien niet te willen verliezen. Dit leidde tot een waar slotoffensief. Nadat de stand in 78 e minuut gelijk werd getrokken door verdediger Héctor Moreno (1-1), vergrootte Santiago Arias de stand een minuut later naar 2-1. Hier bleef het niet bij, want door doelpunten van Sam Lammers en Bart Ramselaar eindigde deze competitiewedstrijd uiteindelijk in 4-1. Jans: ,,Ik had een kwartier voor tijd niet verwacht dat we vandaag met 4-1 zouden verliezen. Er had voor mijn gevoel meer ingezeten, maar dat gevoel heb ik dit seizoen wel vaker gehad”, besluit de Zwolse trainer/coach.

PSV – PEC Zwolle  4-1 (0-1)

Scheidsrechter: dhr. Manschot

Basisopstellingen
PSV : Jeroen Zoet, Nicolas Isimat-Mirin, Héctor Moreno, Santiago Arias, Daniel Schwaab, Davy Pröpper, Jorrit Hendrix, Marco van Ginkel, Gastón Pereiro en Sam Lammers.
PEC Zwolle : Mickey van der Hart, Bram van Polen, Dirk Marcellis, Ted van de Pavert, Django Warmerdam, Wouter Marinus, Erik Israelsson, Ryan Thomas, Youness Mokhtar, Kingsley Ehizibue en Queensy Menig.

Scoreverloop
29′ Ted van de Pavert 0-1
78′ Héctor Moreno 1-1
80′ Santiago Arias 2-1
86′ Sam Lammers 3-1
88′ Bart Ramselaar 4-1

Bron: PEC Zwolle