112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hiervoor rukte de brandweer uit tijdens oud en nieuw in Zwolle

Zwolle – Tijdens de jaarwisseling is de Brandweer Zwolle meerdere malen uitgerukt voor verschillende brandmeldingen en incidenten in de stad. De hulpdienst had de handen vol aan uiteenlopende situaties, waarbij vooral brandjes en gerelateerde incidenten de boventoon voerden.

Woning en scooter

Rond half 12 ging het mis in de wijk Assendorp. Daar werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Enkstraat. Het dak had daar vlam gevat. En om even na half twee vannacht ging een scooter in de fik aan de Waallaan in de wijk Aa-Landen.

Afvalbrandjes

Afvalbrandjes waren er ook in de Nieuwjaarsnacht. Na de jaarwisseling werd de brandweer opgeroepen voor een brand van afval aan de Tulpstraat in de wijk Pierik. Even later, moest zij opnieuw uitrukken voor een soortgelijke melding van brandend afval aan de Bachlaan in Holtenbroek.

Containers, wateroverlast

In de loop van de avond en nacht werden meerdere andere meldingen behandeld, waaronder branden in containers aan de Burgemeester Drijbersingel (Zwolle Centrum) en de Frankhuizerallee Kromakkerstraat (Stadshagen). Ook hadden mensen zich buitengesloten aan de Erasmuslaan in Berkum, en was er overdag sprake van wateroverlast aan de Van Nagelstraat (Assendorp). Ook was er een brand in een ondergrondse container aan de Zalnéweg in het buitengebied van Zwolle. En vanochtend vroeg gingen er containers in de brand aan de Schie (Aa-landen) en de Werkerlaan (Stadshagen).

Al met al viel het aantal meldingen ten opzichte van voorgaande jaren enorm mee.

Gerelateerde artikelen

Back to top button