Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle ten onder in De Kuip

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om voor het eerst sinds 1987 Feyenoord in De Kuip te verslaan. De Rotterdammers zijn met 3-0 te sterk, door doelpunten van Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Jens Toornstra. ,,Missie mislukt? Dit is een hele normale uitslag hoor. Feyenoord heeft gewoon laten zien waar het staat”, vertelt trainer Ron Jans.

Jans koos ervoor om tegen Feyenoord met een versterkte defensie te spelen. Met Bram van Polen, Bart Schenkeveld, Dirk Marcellis, Ted van de Pavert en Calvin Verdonk stonden er vijf verdedigers klaar om de Rotterdamse aanvallen te ontregelen. Ruim een half uur lang lukte dit prima. Kuyt had een prima schietkans, maar die poging werd door de vuisten van doelman Mickey van der Hart onschadelijk gemaakt. Uit een hoekschop werd een bal door Wout Brama van de lijn gehaald. Dat waren de enige wapenfeiten van de thuisploeg, tot minuut 39. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door aanvoerder Kuyt feilloos binnengekopt. Zwolle kon daar zelf weinig tegenover stellen. In het winderige Rotterdam kwam Queensy Menig een keer gevaarlijk door in het strafschopgebied, maar daadwerkelijk Feyenoord-keeper Brad Jones aan het werk stellen lukte niet. ,,Verdedigend stond het best goed, aanvallend veel minder. We hoopten de rust te halen met 0-0″, verklaarde Danny Holla het strijdplan.

Dat beeld veranderde na rust, toen Ryan Thomas in het veld was gekomen voor Schenkeveld. Zwolle drong wat meer aan en kreeg ook wat kansjes. Feyenoord werd ook gevaarlijker, maar Eljero Elia stuitte op Van der Hart. Zwolle groeide in het duel en kreeg na een uurtje spelen de grootste mogelijkheid. Bram van Polen besloot in een keer op doel te schieten na een voorzet van Verdonk. De bal verdween maar net naast het doel. Niet veel later werd het duel beslist door een fraai afstandschot van El Ahmadi: 2-0. Niet veel later deed Jens Toornstra hetzelfde en was het helemaal over en uit met het verzet van PEC Zwolle: 3-0.

Volgende week zaterdag wacht een thuiswedstrijd voor PEC Zwolle. In het MAC3PARK stadion wordt er om 19.45 uur afgetrapt tegen FC Groningen.

Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (1-0)

Toeschouwers: 47.500
Scheidsrechter: Higler
Gele kaart: Van der Heijden (Feyenoord)

Opstellingen:
Feyenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Nelom, El Ahmadi (79. Tapia), Kuijt, Vilhena, Toornstra, Jorgensen (72. Bascacikoglu), Elia (79. Berghuis)

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld (46. Thomas), Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Saymak (73. Brock-Madsen), Holla, Brama, Marinus (62, Achahbar), Menig

Scoreverloop:
38. Kuijt 1-0
71. El Ahmadi 2-0
76. Toornstra 3-0

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren