PEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle speelt in Mijas gelijk tegen 1. FC Nürnberg

Zwolle – PEC Zwolle heeft de oefenwedstrijd op het trainingskamp in Spanje tegen 1. FC Nürnberg verdienstelijk met 1-1 gelijkgespeeld. De Bundesliga-ploeg kwam in de eerste helft op voorsprong, maar vlak na rust bracht Zian Flemming zijn team weer naast de Duitse formatie.

PEC Zwolle begon met de nieuweling Pelle Clement in de basis. Ook Lennart Thy, die sinds het begin van het trainingskamp meetraint met de formatie van trainer/coach Jaap Stam, speelde de eerste vijfenveertig minuten. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de Blauwvingers. Rick Dekker mocht in alle vrijheid uithalen, maar schoot de bal in de handen van doelman Fabian Bredlow.

Ook de Duitsers waren gevaarlijk via een afstandsschot. Een geplaatste bal vloog net over de goal van Mickey van der Hart. Na ongeveer een half uur spelen kwam de hekkensluiter van de Bundesliga op voorsprong. Een mislukt schot van Tim Leibold werd van dichtbij binnengeschoten door Törles Knöl. Vijf minuten voor het rustsignaal wist Thy ruimte te creëren voor een schot, maar hij produceerde een rollertje dat naast het doel verdween.

Beide ploegen begonnen met een andere opstelling aan de tweede helft. Stam stuurde elf nieuwe namen het veld in met onder meer Kingsley Ehizibue, Sepp van den Berg en Gustavo Hamer. De Zwollenaren kenden een prima start. Zian Flemming maakte de 1-1 met een schitterend afstandsschot dat onhoudbaar was voor de doelman van 1. FC Nürnberg. Georg Margreitter was na een uur spelen dicht bij een nieuwe voorsprong voor de Duitsers, maar de verdediger kon de bal niet goed inkoppen na een indraaiende vrije trap.

Beide elftallen bleken ook in het tweede bedrijf aan elkaar gewaagd te zijn. Stanley Elbers probeerde het een kwartier voor tijd met een specataculaire omhaal, maar zijn inzet belandde naast het vijandelijke doel. Vlak voor tijd moest Dean Bouzanis nog aan het werk. De doelman keerde een inzet van Nederlander Virgil Misidjan zeer bekwaam. Het was direct het laatste wapenfeit, waardoor PEC Zwolle het jaar begon met een 1-1 gelijkspel.

Dinsdag staan de Zwollenaren weer op het trainingsveld in Zuid-Spanje. Om 10.30 uur vindt dan de laatste training van het trainingskamp plaats. Op woensdag staat de terugreis naar Nederland gepland.

PEC Zwolle – 1.FC Nürnberg: 1-1 (0-1)

Gele kaarten: Bouy (PEC Zwolle)

PEC Zwolle: Van der Hart (46. Bouzanis), Paal (46. Hamer), Lam (46. Lachman), Van Polen (46. Van den Berg), Ligeon (46. Ehizibue), Dekker (46. Leemans), Namli (46. Bouy), Clement (46. Flemming), Van Crooij (46. Genreau), Thy (46. Elbers) en Van Duinen (46. Reijnders).

1.FC Nürnberg: Bredlow (46. Klandt), Behrens (46. Valentini), Zrelak (46. Margreitter), Almeida (46. Kraulich), Costa (46. Tillman), Leibold (46. Harlaß), Erras (46. Petrack), Mühl (46. Fuchs), Palacios (46. Kubo), Knöl (46. Ishak) en Bauer (46. Misidjan).