Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle sluit seizoen af met remise in Breda

Zwolle – PEC Zwolle heeft het zevende eredivisieseizoen op rij afgesloten met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij NAC in Breda. Door de remise eindigt PEC op een dertiende plaats in de eindrangschikking. Kansen op een doelpunt zijn er wel geweest, maar de finesse om een driepunter mee naar Zwolle te nemen ontbreekt.

NAC Breda degradeerde afgelopen zondag officieel uit de Eredivisie, maar dat weerhield ruim veertienduizend fans niet om naar het Rat Verlegh stadion te komen. Onder hen ook 146 PEC-fans. Zij zagen dat de bezoekers een aantal mogelijkheden kregen om te scoren in de eerste helft. Zo zag Lennart Thy zijn schot geblokt worden door een NAC-verdediger en was Ouasim Bouy gevaarlijk met een kopbal. Younes Namli testte een aantal keren NAC-keeper Benjamin van Leer, maar de pogingen van de aanvoerder bleken niet gevaarlijk genoeg.

Aan de andere kant was Mikhail Rosheuvel heel dichtbij een doelpunt. Vlak voor rust kwam Mickey van der Hart als winnaar uit de strijd in een één op één-duel. Ook hield de doelman zijn doel schoon toen Rosheuvel de bal laag in de verre hoek wilde schieten. Met 0-0 gingen de beide ploegen dan ook richting de kleedkamers. In de tweede helft kreeg Yuta Nakayama een enorme kans op de 0-1. Bij een hoekschop belandde de bal voor zijn voeten, maar hij kreeg het speeltuig niet tussen de palen. Lange tijd viel er daarna qua kansen weinig te genieten voor beide doelen. Een kopbal van Pelle Clement ging een kwartier voor tijd over het Bredase doel. Ook invaller Clint Leemans testte Van Leer in de slotfase nog een keer, maar ook die inzet werd gekeerd door de goalie.

NAC Breda – PEC Zwolle: 0-0 (0-0).
Toeschouwers: 14.216
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: Te Vrede (NAC Breda) en Paal (PEC Zwolle)
NAC Breda: Van Leer, Karami, Koch, Palmer Brown, Leigh, Damen, El Allouchi, Kali (46. Azzagari), Lundqvist (77. Van Hooijdonk), Korte (46. Rosheuvel), Rosheuvel
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lachman, Nakayama, Paal, Bouy (66. Leemans), Clement, Namli, Hamer (74. Van Duinen), Thy (61. Van Crooij) en Elbers.