Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle – PSV vanavond 20.45 uur

Zaterdagavond speelt PEC Zwolle de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen. In deze speelronde neemt de selectie van Ron Jans het in eigen huis op tegen PSV. De Eindhovenaren, die getraind worden door oud-international Phillip Cocu, zijn de koploper in de Eredivisie met twaalf punten uit vier duels. In de voorgaande weken bond PSV achtereenvolgens Willem II (1-3), NAC Breda (6-1), Ajax (1-3) en Vitesse (2-0) aan de zegekar.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide elftallen in Zwolle in 1-2. Jürgen Locadia bracht de Eindhovenaren na 21 minuten op een 0-1 voorsprong, waarna PEC Zwolle-middenvelder Mustafa Saymak de stand in de 62 e minuut gelijk bracht. Tien minuten na deze treffer besliste Bryan Ruiz, toentertijd van Fulham gehuurd, de wedstrijd met een kopbal in het voordeel van PSV.

Mocht PEC Zwolle winnen van PSV dan komt het qua punten op gelijke hoogte met de titelkandidaat uit Eindhoven. Dit aangezien de Zwollenaren dit seizoen wonnen van FC Utrecht (2-0), FC Dordrecht (1-2) en Vitesse (2-1). Enkel de meest recente wedstrijd tegen NAC Breda ging verloren. Door deze goede seizoenstart staan de Blauwvingers op een knappe derde positie. Bij PEC Zwolle staat één speler onder contract met een verleden bij PSV, namelijk Stef Nijland. Hij werd na het seizoen 2007-2008 door de Eindhovenaren overgenomen van FC Groningen.

Het duel staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Zuilen, De Vries en Martens. De wedstrijd begint om 20.45 uur en is op de publieke tribunes volledig uitverkocht. Alleen voor de zakelijke hoofdtribune zijn nog kaarten te verkrijgen. Mensen die een kaart hebben weten te bemachtigen, kunnen voor de wedstrijd genieten van een prematch borrel. Ben je niet in het stadion zaterdag? Blijf dan op de hoogte via ons Twitterkanaal @peczwolle of bekijk de wedstrijd live op FOX Sports.