KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

PEC Zwolle pakt vijfde zege in slotfase

Zwolle – Ook de derde uitwedstrijd van het seizoen levert PEC Zwolle drie hele belangrijke punten op. Bij FC Den Bosch is het na het eerste kwartier een hele lastige wedstrijd voor de mannen van Dick Schreuder, de zege wordt desondanks binnengesleept dankzij een veelbesproken winnende treffer van Thomas van den Belt: 1-2.

Bliksemstart

Trainer Schreuder koos voor dezelfde opstelling als de laatste weken en dat leverde een Zwols overwicht op de eerste dertien minuten. Met goed positiespel werden de Bosschenaren opgejaagd en onder druk gezet. Na vijf minuten leverde dat een voorsprong op via een rake kopbal van Dean Huiberts, de gave voorzet was van Younes Taha.

Het leek het begin van opnieuw een zorgeloze avond, maar een snel genomen vrije trap veranderde het wedstrijdbeeld. Uit die snel genomen vrije trap werkte Thomas Beelen de bal ongelukkig achter de uitgekomen Jasper Schendelaar in het doel: 1-1. In het vervolg van de eerste helft legde Den Bosch veel energie in het spel en daar had PEC het lastig mee. De thuisploeg kreeg ook een aantal aardige mogelijkheden. Schendelaar moest gestrekt naar de hoek na een inzet van Asier Córdoba, terwijl Bart van Hintum de bal van de lijn haalde.

Vechtwedstrijd

De moeizame eerste helft noopte trainer Schreuder tot twee wissels bij de start van het tweede bedrijf. Gaby Caschili en Chardi Landu werden in het veld gebracht. Toch was de thuisploeg die direct weer gevaarlijk werd. De Bossche invaller, Nikolaj Möller, kopte maar net voorlangs het doel van Schendelaar. De jarige goalie kon daarna zelf ook handelend optreden.

PEC kreeg ook wel wat aardige kansen. Zo ging een inzet van Bart van Hintum maar net langs alles en iedereen heen. Niet veel later stond Thomas van den Belt wel op de goede plek, maar miste zijn inzet de kracht om gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd stoomde Den Bosch gevaarlijk op richting het Zwolse doel, nadat Van den Belt en Beelen uitgespeeld waren. De niet al te harde poging kon gelukkig gekeerd worden door Schendelaar.

Van den Belt goudhaantje

De massaal meegereisde Zwolle-supporters schreeuwden de mannen nog een keer naar voren, zo’n vijf minuten voor tijd. Het leverde de 1-2 op van Thomas van den Belt, wiens schuiver in de verre hoek verdween. Ook was zo’n beetje iedereen, op de PEC’ers na, in stadion De Vliert boos op scheidsrechter Martens. Hij stuurde even voor het doelpunt twee spelers van Den Bosch naar de zijkant wegens een blessurebehandeling. En die spelers mochten nog niet terugkeren op het veld toen het doelpunt viel. De woedende reacties leidden er zelfs even toe dat het duel even stil kwam te liggen. Daarna speelde PEC het duel gedisciplineerd naar het einde, met de vijfde zege op rij tot gevolg.

Volgende week vrijdag komt een Brabantse opponent naar het MAC3PARK stadion. Om 20:00 uur is Willem II de tegenstander.

FC Den Bosch – PEC Zwolle: 1-2 (1-1).

Toeschouwers: 4.069

Scheidsrechter: Martens

Gele kaarten: Verbeek, Van den Bogert, Mulders, teammanager Pieter Turns, trainer Jack de Gier (FC Den Bosch), Caschili (PEC Zwolle)

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen, Van den Bogert, Van der Winden, Halilović, Konings (78. Hammouti), Verbeek, De Groot, Mulders (70. Van Hedel), Van Bakel (70. Patoulidis), Leijten, Córdoba (46. Moller)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (80. Chirino), Van Polen, Beelen, Van Hintum, Tutuarima (80. D. van den Berg), Van den Belt, Taha (46. Cashchili), Huiberts, Mrkonjic (46. Landu), Vellios (68. Thy)