Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle overtuigend langs Excelsior

Zwolle – De eerste thuiszege van het seizoen is binnen voor PEC Zwolle. In het sfeervolle MAC3PARK stadion wordt Excelsior met 2-0 verslagen door doelpunten van Mike van Duinen en Thomas Lam. Zo breidt PEC Zwolle de ongeslagen reeks in de Eredivisie uit naar drie duels en klimt het voorlopig naar het linkerrijtje van de ranglijst.

PEC Zwolle begon prima aan het duel met Excelsior. In dezelfde opstelling als verleden week tegen AZ (2-2) zette het Excelsior vroeg onder druk. De Kralingers hadden het daar lastig mee, terwijl het Zwolle enkele kansen opleverde. Zo werkte verdediger Hervé Matthys bijna de bal in eigen doel na een strakke voorzet van Vito van Crooij, waarna Denis Genreau de bal voorlangs volleyde in de rebound. Ook schoten van net buiten het strafschopgebied van Gustavo Hamer (net over) en Younes Namli (net naast) waren gevaarlijk.

Halverwege de eerste helft werd dit spel beloond met de 1-0. Mike van Duinen werd vastgehouden door Matthys, maar bleef knap op de been. Zijn schot was Excelsior-keeper Sonny Stevens te machtig: 1-0. Zwolle bleef in het restant van de eerste helft wel de bovenliggende partij, maar Excelsior kreeg iets meer spelaandeel. Zo was verdediger Matthys gevaarlijk met een diagonaal schot, maar Mickey van der Hart redde bekwaam.

Na rust zette Thomas Lam het MAC3PARK stadion in vuur en vlam door de 2-0 binnen te koppen uit een vrije trap. Ook daarna hadden de Zwollenaren nog prima mogelijkheden om er een nóg fijnere avond van te maken. Een kopbal van Bram van Polen werd gesmoord voor de doellijn, terwijl Namli zijn pogingen net naast en over het doel zag gaan. Excelsior had via Luigi Bruins in de slotfase nog wel een aardige mogelijkheid om de wedstrijd spannend te maken, maar Van der Hart hield voor de derde keer deze competitie zijn doel schoon.

Na de interlandperiode wacht voor PEC Zwolle opnieuw een tegenstander uit Rotterdam. Op zondag 21 oktober wordt er om 14.30 afgetrapt in De Kuip tegen Feyenoord.

PEC Zwolle – Excelsior 2-0 (1-0)

Toeschouwers: 13.562

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Gele kaarten: Hamer (PEC Zwolle), Koolwijk, Bruins en Burnet (Excelsior)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal, Dekker, Hamer, Genreau (80. Flemming), Namli, Van Duinen (84. Scamacca), Van Crooij

Excelsior: Stevens, Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet, Koolwijk, El Hamdaoui (61. Anderson), Schouten, Edwards (61. Van der Meer), Omarsson (84. Mahmudov), Bruins

Scoreverloop:

23. Van Duinen 1-0

55. Lam 2-0

Bron: PEC Zwolle

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button