HandbalSport

Travelbags/HV Zwolle handbalvrouwen vecht zich langs Gastvrij/Wijhe ‘92

Zwolle – Afgelopen zondag 10 december klonk om 11.00 uur het eerste fluitsignaal in de koude sporthal van Wijhe voor de wedstrijd Gastvrij/Wijhe ’92 DS2 – Travelbags/HV Zwolle DS1. Het duurde even voordat de dames van Zwolle waren warmgedraaid, want Wijhe kwam al vrij snel op een voorsprong van 2 punten. Gelukkig had Zwolle daar een antwoord op en bracht de stand weer op gelijke hoogte. Beide ploegen waren het eerste kwartier aan elkaar gewaagd (8-8), maar Travelbags/HV Zwolle DS1 wist de wedstrijd te kantelen en ging met een kleine voorsprong de rust in (11-14).

In de tweede helft begon Travelbags/HV Zwolle DS1 erg sterk in de dekking, waardoor Wijhe lastig tot scoren kwam. Toch wisten de dames van Zwolle de voorsprong niet verder uit te bouwen dan 5 punten. Er werden onnodige tijdstraffen opgelopen en Wijhe strafte de slordigheden van Zwolle goed af. Wijhe wist het verschil zelfs nog iets kleiner te maken, maar de overwinning werd door Travelbags/HV Zwolle DS1 niet meer uit handen gegeven. Hoogtepunt van de wedstrijd was de rentree van Sharmaine Oerbekke. Zij kwam, na een lange blessure periode, onder luid applaus het veld in en maakte haar eerste minuten.

Dames 1 wil alle supporters bedanken voor hun aanwezigheid. Het was een zwaarbevochten wedstrijd, maar ook tijdens de winterse dagen neemt Travelbags/HV Zwolle DS1 de punten weer mee naar huis. Aankomende zaterdag 16 december om 19.15 uur staat de kraker tegen Auto Service/Haarle DS1 op het programma