SportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle onderuit in Enschede

Zwolle / Enschede – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om voor het eerst in de historie een competitieduel bij FC Twente winnend af te sluiten. De ploeg van Ron Jans staat bij rust nog met 0-1 voor, maar gaat desondanks toch onderuit (2-1). Steve McClaren zei het al: dit waren twee verschillende helften, baalt middenvelder Wout Brama.We hadden hier echt een resultaat kunnen boeken, jammer dat het niet gelukt is, vindt trainer Ron Jans.

Zwolle begon met vrijwel hetzelfde elftal als verleden week tegen De Graafschap. De van een schorsing teruggekeerde Ouasim Bouy nam de plaats in van de geblesseerde Stef Nijland. De formatie van Ron Jans speelde een prima eerste helft in Enschede en was daarin gevaarlijker dan de thuisploeg. Zo waren er mogelijkheden voor Wouter Marinus (kopbal) en Lars Veldwijk, laatstgenoemde wachtte net iets te lang met uithalen. Zwolle kwam na een klein half uur spelen wel op voorsprong via Kingsley Ehizibue. De rechteraanvaller stond op de juiste plaats om binnen te schieten, nadat Twente-keeper Nick Marsman een vrije trap van Wouter Marinus uit de hoek ranselde. De bal kwam voor de voeten van Dirk Marcellis, die Ehizibue bediende. ,,We speelden goed in die eerste helft en waren ook gevaarlijker, al was het voetballend in evenwicht”, vond Brama. FC Twente-speler Robbert Schilder had geluk dat hij geen tweede gele kaart kreeg na een overtreding op

Na rust was het Twente dat de achterstand binnen tien minuten omboog in een voorsprong. Hakim Ziyech en Jerson Cabral profiteerden met twee fraaie doelpunten. ,, Meteen na rust zijn we overal te laat en je kunt Hakim Ziyech gewoon niet 93 minuten uitschakelen. Een fantastisch doelpunt”, vindt Jans. De bezoekers probeerden het daarna wel, met debutant Samet Bulut als invaller, maar kansen voor Queensy Menig, Ehizibue en Marinus waren niet aan hen besteed. Jans: ,,Een resultaat had er ingezeten, het is jammer dat het ons weer niet lukt.”

Volgende week zaterdag wacht PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen Willem II. Aftrap is om 19:45 uur.

FC Twente – PEC Zwolle 2-1 (0-1)

Toeschouwers: 27.200
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Schilder (FC Twente), Lam (PEC Zwolle)

FC Twente: Marsman, Ter Avest, Uvini, Andersen, Schilder (70. Van der Lely), Gutierrez, Van der Heyden, Ziyech, Cabral, El Azzouzi (65. Zawada), Ede (80. Holscher)

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld (46. Van Polen), Lam, Marcellis, Van Hintum, Brama, Bouy, Ehizibue, Marinus, Menig (77. Bulut), Veldwijk

28. Ehizibue 0-1
47. Ziyech 1-1