Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle neemt Strieder over van FC Utrecht

Zwolle – Rico Strieder (27) speelt ook komend seizoen in Zwolle. De controlerende middenvelder, die in januari voor een half jaar werd gehuurd van FC Utrecht, wordt nu definitief overgenomen van de Domstedelingen en tekent voor twee jaar.

Strieder maakte afgelopen seizoen vlak na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op huurbasis de overstap naar PEC Zwolle. Op bezoek bij Willem II maakte de Duitser, die in 2015 van Bayern München naar FC Utrecht verkaste, zijn eerste minuten in het blauw en wit. Nadat het seizoen vervroegd eindigde, keerde Strieder terug bij zijn werkgever, maar nu volgt dus een definitieve comeback.

Rico Strieder: ,,Het voelt goed om mijn korte avontuur in Zwolle te verlengen. Ik heb van de club een duidelijke opdracht gekregen die ik zo goed mogelijk heb proberen in te vullen. Het was absoluut een domper dat we het seizoen niet op een goede manier konden afmaken met elkaar, maar deze terugkeer maakt veel goed. Ik ken de club inmiddels en veel teamgenoten zijn er ook komend seizoen weer bij. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om mijn plek op het middenveld te pakken en nog meer verantwoordelijkheid te nemen.”

Technisch manager Mike Willems reageert: ,,Rico heeft het afgelopen half jaar in de wedstrijden die hij speelde exact dát gebracht, wat wij van hem vroegen en op dat moment ook nodig hadden. Wat wij in onze scoutingsrapporten zagen, hebben we ook teruggezien op het veld; een sterke, defensief ingestelde middenvelder die zorgde voor de juiste balans op ons middenveld. Rico is met zijn kwaliteiten in staat teamgenoten beter te maken en is zeker met het naderende vertrek van Gustavo Hamer een welkome versterking.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button