Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle moet opnieuw het hoofd buigen

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om het thuisduel met ADO Den Haag te winnen. Tweemaal kwam Zwolle op voorsprong, maar het waren de bezoekers uit Den Haag die met de overwinning aan de haal gingen (2-3).

PEC Zwolle en ADO Den Haag maakten er een spectaculair eerste half uur van. Zwolle nam tot twee keer toe de leiding. Na zeven minuten kopte Thomas Lam raak uit een hoekschop van Clint Leemans. De middenvelder, terug in de basis, was na achttien minuten zelf de maker van de 2-1. Hij profiteerde van een gruwelijk misverstand in de defensie van ADO Den Haag. Tussendoor was het Nasser El Khayati die een strafschop binnenschoot nadat Sheraldo Becker er vandoor ging en onreglementair werd gestuit in het strafschopgebied. Niet lang na de 2-1 was het alweer 2-2 na een doelpunt van opnieuw El Khayati. In het restant van de eerste helft was Vito van Crooij nog het dichtst bij de 3-2. Zijn kopbal, na een voorzet van Younes Namli, was te zacht om ADO-keeper Robert Zwinkels te passeren.

In de tweede helft was het aantal kansen minder talrijk. Zwolle had het meeste balbezit en kwam dikwijls in de buurt van het strafschopgebied van ADO, maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. ADO Den Haag was een kleine twintig minuten voor tijd gevaarlijk via El Khayati, maar Mickey van der Hart ranselde die bal uit het doel. Ook uit de daaropvolgende hoekschop kon Van der Hart redding brengen, niet veel later deed de keeper het nog eens over op een inzet van Sheraldo Becker. Van der Hart groeide uit tot de belangrijkste speler aan Zwolse zijde in de tweede helft, toen hij oog in oog met Melvyn Lorentzen opnieuw een puike redding verrichtte. Toch had de keeper een minuut later geen antwoord op de inzet van Nick Kuipers. Uitgerekend toen PEC Zwolle even met tien man kwam te staan omdat Thomas Lam met een enkelblessure van het veld strompelde, sloegen de bezoekers toe.

Volgende week zaterdag krijgt PEC Zwolle de kans om zich te revancheren. Dan gaat het om 19.45 uur op bezoek bij De Graafschap in Doetinchem.

PEC Zwolle – ADO Den Haag 2-3 (2-2)

Toeschouwers: 12.152

Scheidsrechter: Mulder

Gele kaarten: Van Crooij (PEC Zwolle), Falkenburg en Bakker (ADO Den Haag)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam (83. Lachman), Van den Berg, Paal, Dekker (76. Scamacca), Hamer (59. Genreau), Leemans, Namli, Van Crooij, Van Duinen

ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée, Kanon, Kuipers, Meijers, Bakker, Immers, El Khayati, Becker (87. Goppel), Falkenburg (78. Zhang), Lorentzen