Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle moet eerste nederlaag slikken

Zwolle – In de achtste wedstrijd van het seizoen moet PEC Zwolle voor het eerst het bitter van een nederlaag incasseren. Tegen ADO Den Haag speelt PEC in het eerste uur een behoorlijk aantal kansen bij elkaar, maar het zijn de bezoekers uit Den Haag die de punten mee naar huis mogen nemen (1-2).

Kansen in overvloed

In een regenachtig decor was PEC Zwolle voor rust de bovenliggende partij. Grote kansen waren er voor Thomas van den Belt, die bij zijn derde poging raak schoot. Dat was halverwege het eerste bedrijf, toen een lange bal van Jasper Schendelaar perfect werd verlengd door spits Tolis Vellios. Diezelfde spits was eerder zelf al dicht bij een doelpunt, toen hij de bal uit een hoekschop tegen de lat kopte. De eerste kans van Van den Belt was overigens helemaal het vermelden waard. Een fantastische steekbal van Haris Medunjanin bracht Luis Görlicht in stelling die op zijn beurt Van den Belt een doelkans bood, maar doelman Hugo Wentges redde. PEC voetbalde in het eerste half uur prima, al kwamen de bezoekers uit Den Haag in het laatste deel van de eerste helft wat beter voor de dag. Dat kwam misschien wel door de time-out van trainer Dirk Kuyt, die zijn doelman met een ‘blessure’ op de grasmat liet zitten om zo zijn team toe te kunnen spreken. Op een geblokt schot van Thomas Verheijdt in de beginfase na was ADO nog nauwelijks gevaarlijk geweest. Toch was het diezelfde spits die vlak voor rust de gelijkmaker binnenschoot. De bal caramboleerde via diverse Zwollenaren voor de voeten van Verheijdt, die er wel raad mee wist: 1-1.

Pech

Na rust waren de eerste kansen ook voor de Zwollenaren. Vellios scoorde, maar hij stond in buitenspelpositie volgens de assistent-scheidsrechter. Niet veel later was het aanvoerder Bram van Polen, die met een volley doelman Wentges aan het werk zette. Het was dan ook niet geheel onlogisch dat PEC opnieuw scoorde, jammer genoeg gebeurde dit in het eigen doel. Een scherpe voorzet werd door Bart van Hintum per ongeluk achter Jasper Schendelaar getikt. Een teken voor trainer Dick Schreuder om met Gervane Kastaneer, Younes Taha en Lennart Thy een aantal verse krachten binnen de lijnen te brengen. Dat zorgde voor nog meer druk op het doel van ADO, maar die enorme kansen op de gelijkmaker kwamen pas in blessuretijd. Kastaneer kopte uit een hoekschop de bal maar net naast en Velios schoot de bal over het doel. Geen gelijkmaker dus en dat betekende de eerste nederlaag dit seizoen.

Na de interlandperiode wacht PEC Zwolle opnieuw een thuiswedstrijd. Op vrijdag 30 september is Jong Ajax te gast in het MAC3PARK stadion.

PEC Zwolle – ADO Den Haag: 1-2 (1-1).

Toeschouwers: 12.610

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Gele kaarten: Taha (PEC Zwolle), Klas en Breinburg (ADO Den Haag)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Görlich (67. Kastaneer), Van Polen, Beelen, Van Hintum (80. R. van den Berg), Tutuarima (80. Landu), Medunjanin, Van den Belt, Huiberts (67. Thy), Mrkonjic (67. Taha), Vellios

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Asante, Hall, Klas (85. Esajas), Severina (69. Catic), Verheijdt. De Waal (85. Bilate), Zwarts, Siereveld (74. Werker), Breinburg, Absalem (74. Rodriguez)