Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle met lege handen weg uit Den Haag

Zwolle – PEC Zwolle heeft de eerste nederlaag van het kalenderjaar 2019 moeten incasseren. Op bezoek bij ADO Den Haag is een doelpunt van Giovanni Troupée vlak voor rust beslissend (1-0). PEC heeft wel veelvuldig balbezit, maar veel grote kansen weet Zwolle niet te creëren. Arbiter Joey Kooij deelt in de malaise, waardoor ook een echt slotoffensief er niet in zit.

PEC Zwolle moest het in Den Haag stellen zonder Mike van Duinen en Kenneth Paal, die beiden geblesseerd waren. Daarom was er een plek in de basis voor Gustavo Hamer en Stanley Elbers. Zwolle kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Al na zes minuten hadden de mannen van Jaap Stam op voorsprong kunnen komen, maar Hamer en Elbers wisten beiden ADO-keeper Zwinkels niet te passeren. In het restant van die eerste helft was het balbezit voornamelijk voor de Zwollenaren, maar tot al te veel kansen leidde dit niet. De eerste de beste Haagse kans was wel direct een doelpunt. Giovanni Troupée werd de diepte ingestuurd en leek de bal voor te zetten. De bal ging er echter bij de tweede paal zomaar in: 1-0.

n de tweede helft moest PEC Zwolle dus wat zien te doen aan die achterstand. Opnieuw kregen de mannen van Stam veel de bal. Het leverde wat pogingen van afstand op van onder meer Hamer en invaller Clint Leemans, maar een doelpunt werd niet gemaakt. ADO Den Haag vormde een geel-groene muur voor het eigen strafschopgebied, die de Zwollenaren niet uiteen kregen. In de slotfase moest PEC Zwolle ook nog eens met tien man verder, al verbaasde iedereen zich over de beslissing van arbiter Kooij, die even eerder al een Zwolse aanval om zeep hielp door de voordeelregel niet af te wachten. Na een beuk van Sheraldo Becker op Namli, bij het uitrollen van de bal ging het mis. Namli reageerde nauwelijks op Becker, maar kreeg net als de ADO-speler een gele kaart voorgehouden. Het was voor Namli zijn tweede en dus einde wedstrijd. Ondanks dat bleef het tiental uit Zwolle de bovenliggende partij. Het angstig ogende ADO hield echter stand, waardoor de wedstrijd in 1-0 eindigde.

Volgende week zaterdag wacht voor PEC Zwolle de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. In het MAC3PARK stadion wordt om 19:45 uur afgetrapt.

ADO Den Haag – PEC Zwolle (1-0).
Toeschouwers: 12.253
Scheidsrechter: Kooij
Gele kaarten: Becker (ADO Den Haag), Ehizibue, Namli (PEC Zwolle)
Rode kaart: 80. Namli (PEC Zwolle)
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée (70. Malon), Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Bakker, Immers, El Khayati, Becker, Necid (82. Falkenburg), Goossens (88. Pinas)
PEC Zwolle: Van der Hart, Hamer, Van Polen, Lam, Ehizibue, Bouy (78. Flemming), Clement, Namli, Van Crooij (73. Dekker), Thy, Elbers (68. Leemans)