Nieuws uit ZwolleSport

Video – PEC Zwolle laat zege liggen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond zichzelf een slechte dienst bewezen. In een matige wedstrijd van beide kanten kreeg het zelf vlak voor rust en een kwartier na de thee de beste kansen om te scoren. Een gemiste strafschop van Daishawn Redan zorgde er mede voor dat PEC Zwolle niet drie, maar slechts één punt overhield aan het treffen met RKC Waalwijk: 0-0.

PEC Zwolle, met Siemen Voet en Eliano Reijnders in de basis, begon sterk aan de eerste helft begon en pinde RKC Waalwijk vast op eigen helft, zonder overigens tot kansen te komen.

Adzic

Na een kwartier spelen viel er een domper te noteren. Kenneth Paal moest zich geblesseerd laten vervangen. In die fase speelde PEC Zwolle een korte periode met tien man en wist RKC het heft wat meer in handen te nemen. Luka Adzic completeerde niet veel later het elftal weer. Toen viel ook de eerste kans te noteren. Yuta Nakayama zag een schot geblokt worden, waarna Mustafa Saymak met een volley over schoot. Aan de andere kant had Jens Odgaard met een venijnig schot in de korte hoek Kostas Lamprou aan het werk gezet. In het restant van de eerste helft gebeurde weinig verheffends, maar had PEC Zwolle in de voorlaatste minuut op voorsprong moeten komen. Luka Adzic kreeg vrij baan naar Etienne Vaessen, maar stuitte op de doelman. De rebound, een kopbal, kwam onfortuinlijk genoeg tegen de paal aan.

Misser Redan

Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg PEC Zwolle de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Een afgemeten dieptepass van Siemen Voet bereikte Eliano Reijnders. Diens aanname was uitmuntend waarna de aanvaller door Ahmed Touba tegen de vlakte werd gelopen. De strafschop die volgde was echter niet aan Daishawn Redan besteed. De aanvaller joeg de bal hard over het doel van RKC. Het bleek een hele dure misser, want tot scoren kwam PEC Zwolle in het laatste helft niet meer. RKC Waalwijk maakte al helemaal geen aanspraak op een doelpunt en daarom draaide het duel uit in een 0-0 gelijkspel.

Volgende week vrijdag, 3 december, gaat PEC Zwolle op bezoek bij FC Groningen. Aftrap: 20.00 uur.

PEC Zwolle – RKC Waalwijk: (0-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Kooij

Gele kaarten: Kersten (PEC Zwolle) en Touba (RKC Waalwijk)

 

 

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Voet, Nakayama, Paal (15’ Adzic), Saymak (88’ Van den Belt), Huiberts, Strieder, Kersten, Redan (71’ Kastaneer), Reijnders en De Wit.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Meulensteen, Anita, Odgaard, Azhil, Bel Hassani (70’ Daneels), Bakari, Van den Buijs, Kramer (80’ Stokkers) en Touba.

Bijz: 61’ Redan (PEC Zwolle) mist penalty

Gerelateerde artikelen

Back to top button