Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle krijgt blindentribune

Zwolle – Met ingang van het seizoen 2016-2017 beschikt PEC Zwolle tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal over een tribune voor blinden en slechtzienden.Supporter van de club Frank Maatman, die vanwege zijn visuele beperking de thuiswedstrijden van zijn club al geruime tijd moest missen, startte hiervoor een campagne op social media. Ook clubambassadeur en rapper Sticks zette zich vanaf dat moment in voor de komst van een dergelijke voorziening.
PEC Zwolle realiseert de voorziening op de Klaas Drost-tribune. Aldaar worden goed bereikbare en relatief rustige zitplaatsen gecreeerd voor 10 blinde of slechtziende fans, hun begeleiders en een tweetal gastvrouwen en commentatoren.Middelseen speciaal draadloos systeem kunnen Maatman en nog 9 personen die zichtbeperkingen hebben de wedstrijden van PEC Zwolle in het MAC3PARK stadion beleven.

De club hecht er waarde aan de thuiswedstrijden van het eerste elftal toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Dat doet PEC Zwolle voor gezinnen, de fanatieke aanhang, jeugd, sponsoren, senioren, mensen met een fysieke of verstandelijke beperking, rolstoelgebruikers en supporters van de tegenstander. De faciliteiten voor fans met een visuele beperking ontbraken nog, maar in het nieuwe seizoen hoopt PEC Zwolle ook deze fans in het stadion te mogen verwelkomen.

,,Mede dankzij Frank Maatman zijn wij in gesprek geraakt met diverse belangenorganisaties voor blinden en slechtzienden. Uit deze gesprekken heeft de club de kennis gehaald die nodig is om deze faciliteit goed te laten functioneren en onder de aandacht te brengen in de regio Zwolle aldus Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle. ,,Vrijwilligers voor het gastheerschap en een commentator hebben zich reeds aangemeld bij de club. Samen met hen en met medewerking van Frank gaan we er een mooie nieuwe voorziening van maken in ons stadion zegt Visser. Ambassadeur Sticks en de 3FM DJ Frank van der Lende zullen naar verwachting bij een van de aankomende thuiswedstrijden hun opwachting maken als commentator waarmee de blindentribune officieel wordt geopend.
Supporters met een visuele beperking die geinteresseerd zijn kunnen in het nieuwe seizoen, samen met Frank Maatman en zijn begeleider, op zaterdag 20 augustus bij de thuiswedstrijd tegen PSV gratis kennismaken met deze voorziening. Aanmelding voor een gratis toegangskaart, kaart voor begeleider en een parkeerplaats kan via het emailadres info@peczwolle.nl onder vemelding van blindentribune.Daarna zijn de losse toegangskaarten van deze blindentribune, waarvoor geldt dat begeleiding van 1 persoon verplicht is, verkrijgbaar via de e-mail of in de PEC Zwolle Fanshop voor 12,50 per persoonof 125,- als seizoenkaart per zitplaats voor supporter en begeleider inclusief koffie/thee en een parkeerplaats.

Gerelateerde artikelen

Back to top button