Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle knokt zich laat naast PAOK Saloniki

Zwolle – PEC Zwolle heeft in Nieuwleusen verdienstelijk gelijkgespeeld tegen de ongeslagen Griekse landskampioen en bekerwinnaar PAOK Saloniki. Ondanks een 0-2 achterstand, werd het door doelpunten van Dennis Johnsen en Lennart Thy toch nog 2-2.

Vroege domper

PEC Zwolle kreeg op het veld van USV in Nieuwleusen al gauw een tegenvaller te verwerken. Michael Zetterer leverde de bal knullig in waardoor Karol Swiderski kon profiteren: 0-1. Na die vroege tik namen de mannen van John Stegeman het initiatief. PEC Zwolle kreeg via onder meer Gustavo Hamer en Clint Leemans dichtbij de gelijkmaker. Hun pogingen gingen respectievelijk over en naast. Na een half uur spelen werd het 0-2 voor PAOK. Opnieuw ging er achterin het nodige mis en opnieuw was Swiderski de afmaker. Ditmaal liet de reactie van Zwolle niet lang op zich wachten. Dennis Johnsen kopte de 1-2 binnen uit een voorzet van Hamer.

Ommekeer

Na rust bleven de Zwollenaren de aanval zoeken. Het leverde het nodige gevaar op, zonder echt grote kansen. De eerste was zo’n beetje halverwege de tweede helft, toen invaller Stanley Elbers op de vuisten van de keeper schoot. Zo’n twintig minuten voor tijd sloeg de pan in de vlam, toen de opkomende Marc-Oliver Doue onderuit werd gewerkt. Pedro Henrique kreeg daarbij een rode kaart van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Daarna kreeg PEC Zwolle nog een penalty na een overtreding op Rick Dekker. Lennart Thy benutte vervolgens het buitenkansje: 2-2.