Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle kan niet stunten in Eindhoven

PEC Zwolle heeft de aanstaande landskampioen PSV niet op een nederlaag kunnen trakteren. Na een lastige openingsfase spelen de Zwollenaren prima mee tegen de Eindhovenaren. Genoeg voor een resultaat is het niet, PSV is met 3-1 te sterk. ,,Deze nederlaag is meer dan terecht”, vond doelman Warner Hahn. ,,Warner was een held”, loofde Ron Jans zijn keeper.

In de openingsfase was te merken dat Zwolle drie dagen eerder nog 120 minuten heeft gespeeld voor de beker tegen FC Twente. PSV was duidelijk de betere en kreeg bovendien voldoende kansen om te scoren. Het was aan doelman Warner Hahn en Eindhovense onzorgvuldigheid te danken, dat alleen Georginio Wijnaldum scoorde. Hij scoorde na ruim tien minuten spelen, mede door het wegglijden van Trent Sainsbury. Toch kwam Zwolle halverwege de eerste helft steeds beter in het spel. ,,Opeens waren we er weer en dan krijg je hoop op een resultaat”, vertelde Hahn. Helemaal nadat Maikel van der Werff bij de eerste de beste Zwolse kans direct trefzeker was. Hij stond bij een hoekschop compleet vrij en kon binnenwerken. ,,Dat was een wonder”, erkende de doelman. ,,Na de eerste twintig, vijfentwintig minuten spelen was het Warner tegen PSV”, vond Jans ,,Ik vond het verschrikkelijk. Na de 1-1 werd het toch een wedstrijd.”.

Aan het begin van de tweede helft startte Zwolle sterk. Een aanval via Jody Lukoki en Tomas Necid belandde voor de voeten van Jesper Drost. De middenvelder stuitte op de voeten van doelman Jeroen Zoet. ,,Drost had hem binnen moeten schieten”, vond de Zwolse trainer. Niet lang daarna was PSV wel trefzeker. Uit een hoekschop belandde de afvallende bal bij Joshua Brenet. De rechtsback volleyde de bal fraai achter Warner Hahn. Gedurende die tweede helft hadden de Eindhovenaren nog meer kansen, maar Hahn keepte een uitstekende wedstrijd. Zo was in de slotfase Thomas Lam nog dichtbij de 2-2. Zijn inzet spatte echter uiteen op de lat. In de absolute slotfase maakte Luuk de Jong het Eindhovense feestje nog groter door de 3-1 te scoren. ,,De 3-1 was dik- en dikverdiend, maar het had ook een wonder kunnen zijn. Warner Hahn moet een tien hebben vind ik. Hij doet het fantastisch,”

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle opnieuw een uitwedstrijd. Om 14.30 uur speelt Zwolle in Almelo tegen Heracles.

PSV – PEC Zwolle 3-1 (1-1).
Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter:  Kuipers
Gele kaarten:  Van Polen, Necid, Nijland (PEC Zwolle)

Opstellingen:
PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Willems, Guardado, Maher (69. Hendrix), Wijnaldum, Narsingh (89. Isimat), De Jong, Depay

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff (69. Broerse), Sainsbury, Van Hintum (77. Nijland), Rienstra, Lam, Lukoki, Drost, Saymak (67. Thomas), Necid