Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle is jarig

Zwolle – PEC Zwolle vierde woensdag zijn verjaardag. De eredivisionist is 109 jaar oud geworden. Op 12 juni 1910 fuseerden de Zwolse voetbalclubs Prins Hendrik (PH) en Ende Desesespereert Nimmer (EDN) tot PEC (Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie).

Later zou de naam PEC nog de toevoeging Zwolle krijgen en heette het enkele jaren PEC Zwolle ’82. Vervolgens kreeg het de naam FC Zwolle. Dit veranderde weer in PEC Zwolle na het kampioenschap van de Eerste Divisie in 2012.

Onder de naam PEC Zwolle werden in 2014 de grootste successen uit de rijke clubgeschiedenis behaald. Zo won de club de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal en speelde het voor het eerst Europees voetbal.

Source
PEC Zwolle
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button