PEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle huurt Kenneth Paal van PSV en bedingt optie tot koop

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich opnieuw geroerd op de transfermarkt. Met PSV is overeenstemming bereikt over de verhuur van Kenneth Paal. De 20-jarige verdediger wordt voor een seizoen gehuurd. Tevens heeft de club een optie tot koop bedongen.

Paal staat te boek als een groot talent. De linksback maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor de hoofdmacht van trainer Phillip Cocu en kwam al tot zes optredens; vijf duels in de Eredivisie en één in het bekertoernooi. Met Jong PSV kwam de linksback in de Jupiler League elfmaal in actie.

Kenneth Paal: “Ik heb aan de Eredivisie mogen ruiken bij PSV en ben blij dat ik me in Zwolle verder mag ontwikkelen. Op mijn leeftijd is het goed dat ik wekelijks minuten maak op een hoog niveau. Ik ga dan ook mijn stinkende best doen om dit bij PEC Zwolle te bewerkstelligen. De zomerstop is pas net begonnen, maar ik kijk er nu al naar uit om mijn teamgenoten, de supporters en iedereen binnen de club te begroeten. In het nieuwe seizoen wil ik gaan vlammen.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp: “In Kenneth zien wij een directe versterking voor de positie op linksachter. Het afgelopen seizoen, maar ook daarvoor hebben wij hem veelvuldig in actie gezien. Van origine is deze speler een middenvelder die is omgeturnd tot linksback. Bij Jong PSV heeft Kenneth die rol zich eigen gemaakt en uitermate goed vervuld. Afgelopen seizoen bonsde hij dan ook al op de deur van het eerste, met een zestal optredens als resultaat. Bij PEC Zwolle krijgt Kenneth de kans om op het hoogste niveau meer speelminuten te maken en te laten zien wat hij nog meer in zijn mars heeft. Bovendien hebben wij in het contract opgenomen dat bij goed functioneren er een optie tot koop kan worden gelicht.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button